Adolescent impuscat de soldatii rusi, in dimineata acestei zile

Republica Moldova: Adolescent IMPUSCAT de soldatii rusi la Vadul lui Voda

autor: FrontPress 01.01.2012
Republica Moldova intră sângerând în 2012. În dimineaţa acestei zile un tânăr de 18 ani din satul Pârâta, raionul Dubăsari, a fost împuşcat în jurul orei 7-7.30 de către un “pacificator” rus neidentificat  la punctul de control de pe podul de la Vadul lui Vodă, la graniţa cu autoproclamata republică separatistă Transnistria.
Tânărul a fost împuşcat în timp ce se deplasa cu autoturismul în care se mai afla un consătean către o staţie de alimentare cu benzină. Se presupune că acesta nu s-ar fi oprit la semnalul soldaţilor, motiv pentru care aceştia au tras în plin. Victima a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Chişinău în stare deosebit de gravă, şansele de supravieţuire fiind minime.
“Nu e primul caz de agresiune a pacificatorilor împotriva cetăţenilor paşnici. Ne torturează de 20 de ani. Azi ieşim să protestăm, căci deja trag deschis cu armele în noi” a declarat un localnic, Anatol Croitoru, pentru Ziarul de Gardă. “Fără aceste puncte de control şi pacificatori înarmaţi ne vom simţi mult mai liberi. Aceste puncte sunt doar o metodă de spălare a banilor care trebuie stopată”, a mai adăugat Anatol Croitoru.
Poliţiştii moldoveni s-au deplasat la locul faptei dar nu au reuşit să identifice numele soldatului de ocupaţie. Autorităţile de la Chişinău şi organizaţiile româneşti se temă că autorul va fi ascuns de către ruşi şi că reprezentanţii legali ai Republicii Moldova nu vor putea să-l interogheze. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu