Fapte bune, sau cand oamenii au bun simt.


Vi se pare cunoscuta propozitia(?): am pierdut, de exemplu cheile, banii, actele, cardurile, portofelul...etc. Si mie mi s-a intimplat sa pierd cate ceva. Dar ati reusit sa-l recuperati, sa-l gasiti? V-a ajutat cineva, v-a dat cineva inapoi daca l-a gasit? Este vorba de bun simti daca gasesti un portofel cu acte sa-l inapoiezi, sau orice, daca este vreo sansa sa-l inapoiezi posesorului.
Eu in acest an am pierdut un card intr-un club. Nu mi-am dat seama, numai a doua zi. Eram disperat. Am mers la acel bar si l-am intrebat pe barman daca n-a gasit cineva un card. Iar aici vine chestia cu bun simti: da, a gasit cineva un card ieri seara, si mi-a dat in caz daca apare posesorul, sa-l poate recupera. Si da, l-am recuperat cu bucurie cardul. Eram totusi fericit.
Imi aduc aminte ca acum 4-5 ani am gasit un portofel pe strada cu acte, avea si buletinul, tot. Iar in loc sa-l pastrez sau sa-l distrug, am plecat cu un prieten, pe jos, cu harta orasului in mana sa ajungem la destinatie pe cel mai scurt drum. Insa cel mai scurt drum nu este intotdeauna cel mai bun. A trebuit sa mergem pe drumuri neasfaltate, cu noroi, mai incolo era un sector unde locuiau rromi, dupa aceea pe o straduta simpatica, asfaltata, cu pomisori, case frumoase, renovate, insa la sfarsit dupa vreo 3 ore de plimbare pe cel mai scurt drum am ajuns la destinatie, care era un bloc imens. Tipul nu era acasa, asa ca l-am lasat la colegul lui de apartament.
Motto: "Ajuta, si o sa fii si tu ajutat"

Un comentariu: