Clatite

Clatite americane

28, 20134 Comentariide 
Ingrediente:
- 450 ml lapte;
- 3 lingurite unt;
- 450 gr faina;
- 3 oua;
- 2 plicuri praf de copt;
- 6 linguri cu varf de zahar tos;
- 1 praf de sare;
- dulceata, ciocolata sau frisca pentru servire.
Se pune intr-un castron mare laptele, zaharul tos, ouale, sarea si untul si se mixeaza pana la omogenizare. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt, care se adauga peste compozitia din castronul mare (se mixeaza din nou pana la omogenizare). Se ia o tigaie de teflon si se pune la incins, fara ulei (clatita nu ar trebui sa se lipeasca de teflon). Se ia cate un polonic, se pune in centrul tigaii si se lasa compozitia sa se imprastie singura (fara sa miscam noi tigaia ca la clatitele subtiri), apoi se prajesc pe ambele parti. Focul trebuie sa fie intotdeauna mic, deoarece se pot arde foarte repede. Se servesc calde, cu orice topping sau gem doresti. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu