Adolescent trimis la inchisoare

Adolescent din Texas trimis la INCHISOARE pentru un comentariu pe Facebook

autor: FrontPress 28.06.2013

facebookUn tanar din Texas se afla in inchisoare din luna februarie, din cauza unui comentariu pe care l-a postat pe Facebook. Justin Carter avea 18 ani cand a intrat intr-o discutie virtuala contradictorie cu un alt utilizator al unui joc si a postat un comentariu pe care acum il regreta. Daily Mail relateaza ca baiatul a scris pe reteaua de socializare urmatorul comentariu: “O sa intru intr-o scoala plina de copii, o sa-i impusc pe toti si o sa le mananc inimile cat inca se vor mai zbate”.
Din nefericire pentru adolescent, amenintarea sa venea la doar doua luni dupa masacrul de la Sandy Hook, cand un tanar a omorat peste 20 de copii si profesori.
Nefiind la curent cu stirile si cu evenimentele de actualitate, pentru ca, asa cum spune si tatal sau, Justin nu obisnuia sa se uite la televizor sau sa citeasca ziarele, nu si-a dat seama cat de scump ar putea sa il coste sarcasmul sau.
Dupa ce mai multe persoane care vazusera comentariul lui Justin pe Internet au alertat politia, acesta a fost pus sub acuzare pentru amenintare terorista si va fi judecat pe 1 iulie. Daca va fi vinovat, tanarul risca sa petreaca pana la opt ani in inchisoare.
Precedent: O instanta din Romania a stabilit ca pagina de Facebook este spatiu PUBLIC, nu PRIVAT
In luna martie, Curtea de Apel Targu Mures a stabilit, intr-o cauza judecata in contencios administrativ, capagina de Facebook este spatiu public, nu privat. “Reteaua de socializare Facebook nu poate echivala, sub aspectul controlului mesajelor difuzate cu o casuta postala electronica. Profilul sau personal pe Facebook chiar daca este accesibil doar prietenilor adica unui grup restrans de persoane, tot public este, oricare dintre ‘prieteni’ putand distribui informatiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul le cunostea”, se arata intr-o decizie pronuntata de Curtea de Apel. Este vorba de un dosar in care fostul director de cabinet al prefectului din Targu Mures a contestat o sanctiune primita de la Consiliul National pentru Cobaterea Discriminarii din cauza unei postari pe pagina personala de Facebook.
In timpul protestelor din iarna anului trecut impotriva Guvernului Boc, mai exact pe 19.01.2012, Mircea Munteanu Nicolae, fostul director de cabinet al prefectului din Targu Mures, a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj: “Arbeit macht frei – asta sa inteleaga protestatarii”.
In Romania, cazul este o premiera, insa situatii similare au fost judecate si in alte state europene. Conform HotNews.ro, justitia franceza a condamnat in ianuarie 2012 la amenda de 500 de euro un slariat al unei operator Call center care postase pe Facebook expresii injurioase la adresa angajatorului sau. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu