Asigurare de invaliditate

Asigurare de invaliditate

Asigurarea in caz de invaliditate este o asigurare care iti asigura un anumit venit in cazul in care se intampla sa te incadrezi in unul dintre cele trei grade de invaliditate: Asigurare Invaliditate de grad I, invaliditate de grad II, invaliditate de grad III.

asigurare de invaliditate, asigurare sanatate, scutire de la plata primelor, asigurare de viata

Conform legii 263/2010 au dreptul din partea statului la pensia de invaliditate persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca. De asemenea, beneficiaza de pensie de invaliditate si urmatoarele persoane care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca.

Dupa cum stim aceste pensii si indemnizatii oferite de statul roman sunt in cuantum foarte mic si de cele mai multe ori nu reusesc sa acopere in intregime nevoile financiare ale persoanelor.

Asigurarea de invaliditate poate completa sau chiar suplini nevoia financiara imediata, prin acoperirea costurilor imediat aparute in urma unei invaliditati. Asigurarea de invaliditate ofera nu doar o suma de bani ci si siguranta unui trai decent si trait cu decenta indiferent ce se va intampla in viitor.

Asigurare de invaliditate poate fi considerata si clauza de scutire de la plata primelor.

Clauza de scutire de la plata primelor poate intra in vigoare in momentul in care asiguratul se incadreaza in unul dintre cele trei grade de invaliditate.

Invaliditate de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, si a capacitatii de autoingrijire

Invaliditate de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de ingrijire

Invaliditate de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal demunca

citeste mai mult...

Un comentariu: