Antifascism

“Antifascismul inseamna terorism”

autor: FrontPress 25.06.2013

0Naţionaliştii spanioli au dorit să îşi arate solidaritatea cu camarazii lor francezi, împotriva cărora guvernul socialist a iniţiat o adevărată prigoană, după ce un activist “antifascist” a murit în urma unei altercaţii de stradă provocate de extremiştii de stânga. Principalul suspect este un cetăţean spaniol.
Astfel, circa 50 de militanţi spanioli au afişat vineri în centrul Zaragozei mesajul “Antifascismul înseamnă terorism”, o aluzie la agresivitatea de care dau dovadă mişcările anarhiste şi neo-comuniste. La demonsraţie a fost fluturat şi un steag francez în semn de solidaritate. Protestatarii au condamnat deasemenea şi “imparţialitatea presei”.
Câţiva extremişti de stânga au încercat să-i atace pe manifestanţi, dar au fost îndepărtaţi de poliţie.
4La începutul lunii iunie, tânărul de 19 ani Clement Meric a murit după ce a provocat verbal şi apoi a atacat un grup de naţionalişti francezi, după ce a devastat în prealabil un magazin de haine marca Fred Perry din Paris, popular în rândul activiştilor radicali de dreapta. După acest incident, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, au fost arestate iar suspectul principal este un cetăţean spaniol. Printre cei arestaţi se numără şi o femeie.
Esteban Morillo, considerat autorul crimei, a declarat că nu a dorit să îl ucidă pe Meric şi că doar s-a apărat. Tânărul anarhist a decedat după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt în urma unei lovituri.
Tragicul eveniment a devenit un pretext pentru ca premierul socialist al Franţei, Jean-Marc Ayrault, să ceară oficial ministrului de interne, Manuel Valls, “măsuri urgente” pentru dizolvarea organizaţiei Tineretul Naţionalist Revoluţionar, deşi liderul acestei formaţiuni a negat orice legătură cu incidentul sângeros. Sursa:FrontPress.ro
312

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu