Nationalistii italieni


Nationalistii cer ITALIEI sa se pregateasca de RAZBOI cu INDIA (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 03.04.2013
0Circa 400 de naţionalişti, membri ai organizaţiei Casa Pound, au manifestat în Roma şi au cerut guvernului să se pregătească de un război cu India în cazul în care cei doi militari italieni judecaţi în statul asiatic vor fi condamnaţi la închisoare. Militarii sunt acuzaţi că au ucis intenţionat nişte pescari indieni în timp ce se aflau într-o misiune de combatere a pirateriei. Incidentul s-a produs în timp ce aceştia asigurau securitatea unui petrolier italian în largul coastei de sud-vest a Indiei, la 15 februarie 2012.
45059_BnHoverItalia i-a predat luna trecută Indiei pe Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone, aceştia fiind acuzaţi de uciderea unor pescari care au fost confundaţi cu nişte piraţi. Roma declară că această decizie a fost luată după ce India a oferit „garanţii suficiente” că se vor respecta drepturile acuzaţilor. Anterior, autorităţile italiene au refuzat să-i predea pe marinari, declarând că infracţiunea de care sunt acuzaţi s-a produs în ape neutre şi trebuie să se examineze de tribunalul internaţional.
Acest scandal a dus şi la demisia ministrului italian de externe, Giulio Terzi, care s-a declarat solidar cu marinarii. Pe de altă parte, ministrul apărării, Giampaolo Di Paola, a exclus varianta demisiei, subliniind că nu doreşte “să abandoneze nava aflată în dificultate”. Sursa: FrontPress.ro
13123456789101112

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu