Limba romana nu exista


Fost presedinte al Republicii Moldova: Limba romana NU exista!

autor: FrontPress 18.04.2013
voroninLiderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova şi fost preşedinte al celui de al doilea stat românesc, Vladimir Voronin, a susţinut un curs în faţa studenţilor de la Universitatea Liberă Internaţională din Chișinău, unde a spus că limba română nu a existat niciodată şi că românii au preluat limba moldovenească. Discursul instigator al acestuia a stârnit reacţii diverse în rândul studenţilor, de la râsete şi aplauze până la părăsirea sălii de către un grup de tineri indignaţi.
„Eu, fiind deputat în ultimul soviet suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti la 31 august 1989 conştient am ridicat mâna pentru legea limbii de stat, legea despre funcţionarea limbilor în RSSM, în care este stipulat că limba noastră este moldovenească. Ce fac ei astăzi? Unde e limba moldovenească? Ei nu înţeleg şi nu ştiu că limba română ca atare nu există şi nu a existat niciodată? Ea a fost rezultatul creării statului român”, le-a spus studenţilor liderul comunist.
“România când s-a format ca stat a luat limba noastră moldovenească şi a numit-o română pentru că statul se numea România. Întrebaţi românii de peste Prut cum numesc limba lor în România – limba moldovenească”, a spus miercuri Voronin.
Aceasta nu este prima ieşire antiromânească a polticianului comunist. El a mai atacat în trecut tricolorul, catalogat ca fiind un simbol “fascist”, doar ca apoi să susţină că drapelul “adevărat” al Republicii Moldova ar fi steagul bicolor alb-albastru, un simbol al mişcării “moldoveniste”.
Moldovenismul este un concept etno-cultural menit să faciliteze procesul de rusificare al populației române dintre Prut și Nistru pe principiul „Divide et impera” (dezbină și stăpânește). Acest curent susține că moldovenii sunt o etnie separată, diferită de români. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu