Lupta cu feminismul


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse in lupta cu FEMINISMUL

autor: FrontPress 10.04.2013
feminina nu feministaPatriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a criticat marţi formele extreme ale curentului feminist, declarând în acelaşi timp că o femeie poate să-şi clădească o carieră profesională sau să aibă activităţi politice atâta timp cât acestea nu intră în conflict cu valorile familiei.
“Eu cred că feminismul este foarte periculos, deoarece organizaţiile feministe susţin o pseudo-libertate pentru femei care se manifestă în primul rând în afara căsătoriei şi a familiei”, a declarat patriarhul Kirill în cadrul unei întâlniri cu activistele Uniunii femeilor creştin-ortodoxe ucrainiene din Moscova, transmite RIA Novosti.
“Ideologia feministă nu se focusează pe familie sau pe creşterea copiilor ci pe alte roluri ale femeii, care adesea sunt împotriva valorilor familiei”, a continuat înaltul prelat. “Nu e o întâmplare că majoritatea liderelor feministe nu sunt căsătorite”, a adăugat patriarhul.
Acesta mai consideră că femeile ar trebui în primul rând să se axeze pe “viaţa de familie”. Deasemenea a ţinut să precizeze că acest lucru nu le face în nici un caz inferioare bărbaţilor. Mai mult, femeile au fost lăudate pentru că pe lângă munca depusă la serviciu acestea mai au grijă şi de casă.
Patriarhul Kirill a mai afirmat că el crede cu tărie că o femeie poate să urmeze o carieră profesională şi în acelaşi timă să fie şi o soţie devotată şi o mamă bună. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu