Mega-moschee


Eurabia: “Mega-moschee” in inima Irlandei catolice

autor: FrontPress 14.04.2013
irlanda musulmanaAutorităţile din capitala Irlandei au aprobat luna trecută planurile pentru construirea unei moschei de dimensiuni uriaşe în nordul Dublinului, în jurul căreia să funcţioneze şi un complex islamic.
Construirea “Centrului Cultural Islamic” din districtul Clongriffin va costa 40 de milioane de euro şi va include o moscheie cu minarete şi o clădire aferentă cu două etaje, un restaurant halal, o librărie, o şcoală primară musulmană, blocuri de locuinţe de câte 2 şi 3 etaje şi un complex sportiv.
000719be-642În prezent în Dublin trăiesc circa 30.000 de musulmani, adică aproximativ 60 la sută din cei 50.000 de musulmani care trăiesc în Irlanda (puţin peste 1 la sută din totalul populaţiei de 4,6 milioane).
Deşi numărul musulmanilor din Irlanda este mic în comparaţie cu cel întâlnit în alte state occidentale precum Franţa, Germania sau Marea Britanie, adepţii acestei religii au cunoscut o creştere numerică spectaculoasă în ultimele decade. Astfel, conform recensământului din 1991 doar 3.875 de musulmani trăiau în ţară. De atunci numărul acestora a crescut constant, în principal din cauza imigranţilor din Bosnia, Kosovo sau Somalia.
Contestatarii complexului islamic din Clongriffin susţin că aceasta va deveni un centru pentru răspândirea extremismului religios. Aceştia aduc drept argument faptul că în noul complex îşi va avea sediul principal “Consiliul European pentru Fatwa şi Cercetare” (ECFR), un grup finanţat din Qatar şi parte a “Federaţiei Organizaţiilor Islamice din Europa” (FIOE). Membrii ECFR sunt cunoscuţi pentru că militează pentru instaurarea legii islamice Sharia în Europa. Sursa: FrontPress.ro
1224316188527_1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu