Badyguard sau detectiv particular ?

Am scris in urma cu ceva timp despre  o statistica din SUA. In aceea statistica se spunea ca, cea mai importanta, banoasa si aducatoare de profit  meserie, acolo este cea de detectiv particular.
Ieri la dl. Tudor Octavian  am auzit ca (si nu este prima data)  la noi in tara este o categorie, bine facuta pentru munca si care  nu-si foloseste nici mintea, nici muschii. Acea categorie este denumita badyguarzi. Pe linga acestia mai sint si  taximetristii. Chiar daca sint  ingineri scoliti in vechiul regim, dar care erau folositi stiti si dvs.cum, se spunea ca pentru a face pontajul, ei nu stiu nici o meserie sa faca.
Gasesc ca acest lucru este nedrept si pentru ca America  se foloseste  cu randament 100 % de aceasta categorie, foarte mult apreciata acolo si aici dispretuita,  aducatoare de profituri uriase,  in bugetul statului american.
Stiu ca am vazut cursuri de  detectivi particulari, dar nu   acopera nevoile meseriei lor nici pe departe. In afara de  gasirea unor  amanti de catre barbatii incornorati care duce, tot la  paguba statului care  in urma altercatiilor  sint bagati la puscarie, tot pe cheltuiala noastra a tuturor chiar daca se spune ca, pe cheltuiala statului.
Acestor oameni,  le trebuieste folosita inteligenta si  constructia fizica(pentru ca poate este nevoie) dar si  incognitoul unei  infatisari  de negabat in seama. Astfel daca aceasta meserie ar fi si la noi impulsionata  de anvergura,  ar putea ajuta statul in primul rind la depistarea celor care, beneficiaza  pe nedrept de  avantaje sociale. Ati vazut cum in SUA, se tin de cei care umbla in cirje pe la medici  si la masina se suie zglobii si pleaca veseli, ca au mai pacalit statul. Acesta nu este singurul exemplu. Mai sint si firmele care fenteaza statul la impozite declarind  venituri mai mici. Din economia facuta de stat  prin prinderea infractorilor si intreruperea scurgerii de la bugetul statului, ai banilor tuturor care muncesc si isi platesc impozitele cinstit, li se da o cota parte substantiala  pentru ai cointeresa si detectivilor particulari. Aceasta este o substantiala economie facuta de stat  si pentru marirea PIB-ului. Pentru ca pe linga ca nu mai platesc pe acesti infractori,  statul recupereaza din urma de la medici, de la impostori, confiscindu-le averile si  diferenta de bani platite de ei prin rate inrobitoare toata viata.. Frica pazeste pepenii.Decit aceasta breasla a badyguarzilor si taximetristilor sa fie desconsiderata, ca nu stiu nimic sa faca si sint un  segment bun de munca dar nefolosit., mai bine pe linga celelalt  lucruri scapate de sub control, statul le-ar folosi inteligenta si forta muschilor si nu numai. Nu am mai vedea  oameni cu mercedes mergind la cantina saracilor, pentru mincarea pentru porci si nici palate  fara  impozitare. Nici retele de prostitutie nevalorificate de catre stat. Pentru ca sustin ca, aceasta meserie sa fie inregistrata si impozitata. Pentru ca retelele de  infractori folosesc aceste fete,  neprotejate de nici o lege in beneficiul lor personal, fara a plati nici un fel de impozite si distrugindule destinele si sanatatea. Sint sigura ca dezvoltarea  pe scara larga si folosita mai ales de stat aceasta meserie, ar aduce numai bani la buget. Dar poate  ceea ce  pentru guvernanti, nu este de luat in seama, in timp ce la americani,  meseria de badyguarzi este cea mai raspindita, mai ales in beneficiul statului (mai putin  pentru barbatii incornorati),adica al americanilor contribuabili, poate la noi un nou regim interesat nu numai de taieri,  ii v-a folosi. Si poate ca  este timpul sa se dezvoilte aceste cursuri, pentru ca experienta detectivilor, se va dovedi in timp, prin experienta,  nu de prima data. Sa avem incredere ca prin aceasta meserie  vom avea mai multi bani la buget,  mai ales pentru depistarea  infractorilor financiari de orice fel. Picatura cu picatura se aduna banii la buget dar, aceasta meserie pentru altii este un fluviu financiar la bugetul lor. Asta numai sa se vrea. Atit timp cit se fura, tot inclusiv pentru  campania electorala din 2012,  nu e nimic inca de facut. Dar nu se stie ! Curaj, viitorul apropiat este al nostru !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu