China si Rusia


    China şi Rusia pot falimenta SUA într-o clipă, dacă acesta insistă să atace Siria! De fapt, asta se doreşte? Intrarea într-o criză mondială dezastruoasă, pentru ca Oculta Mondială să-şi impună “noua ordine mondială”?

    Războiul pe care Obama doreşte să-l lanseze împotriva Siriei cu orice preţ pare de neevitat. Asta în ciuda opoziţiei unor mari puteri ale lumii (China şi Rusia) şi a reticenţei unor aliaţi tradiţionali (ca de exemplu, Germania). Scânteia care se poate aprinde poate deveni un incendiu în toată regula în întreaga zonă şi poate chiar pe plan mondial. Precum am arătat în câteva din articolele anterioare (“Rusia şi-a trimis rachete avansate în Siria, pentru a se opune unui atac american. Începe “marele război”? şi “Am încurcat-o! China şi-a trimis şi ea o navă militară lângă coastele Siriei! Acolo sunt deja nave de război americane şi ruseşti! Va declanşa Obama “WW3″?), China şi Rusia şi-au trimis deja navele de război în zonă.
    Dacă SUA va ataca Siria, Rusia şi China poate că nu vor acţiona imediat militar, dar îi vor putea atinge pe americani, acolo îi doare cel mai tare: la bani. Conform Trezoreriei SUA, statele străine deţin deja 5,6 de trilioane de dolari din datoria totală a SUA (din totalul de 12 trilioane de dolari). În ultimele decenii, Statele Unite au devenit din ce în ce mai dependente de ţările străine care au cumpărat masiv obligaţiuni guvernamentale americane, pentru finanţarea deficitului bugetar. Din cei 5,6 trilioane de dolari, China deţine 1,275 de trilioane de dolari din datoria SUA (peste 10% din totalul datoriei; aşadar, americanii sunt deja “amanetaţi” chinezilor), iar Rusia 138 de miliarde de dolari. Ce s-ar întâmpla dacă China, Rusia, precum şi alte ţări cumpărătoare de obligaţiuni americane, s-ar hotărî brusc să nu mai cumpere datoria Americii? Căci, de exemplu, Trezoreria SUA are nevoie doar anul acesta de 4 trilioane de dolari finanţare! Pur şi simplu, americanii ar da faliment; iar, dacă s-ar hotărî să se tipărească cât mai mulţi dolari, ei s-ar devaloriza atât de mult, încât nimeni n-ar mai vrea să facă afaceri în dolari.
    Ca să nu mai zic că, odată declanşat războiul în Orientul Mijlociu, preţul petrolului ar sări în aer; astfel, am putea asista la un nou val de recesiune la nivel global, şi mai mare decât cel precedent. O nouă recesiune masivă ar însemna şi mai multă sărăcie şi foamete în întreaga lume. Dar poate că Oculta Mondială asta îşi doreşte: ca lumea să intre într-o criză profundă, pentru ca imediat să se scoată din mânecă cartea salvatoare: un guvern mondial unit, o singură monedă internaţională şi pierderea întregii suveranităţi a statelor lumii…
     lovendal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu