PSD Timisoara

Consilier local amenintat telefonic dupa ce a demascat afacerile imobiliare ale PSD Timisoara

autor: FrontPress 27.09.2013

petrica folicaConsilierul local Petrică Folică (PP-DD) a dat peste cap toate calculele în Consiliul Local Timişoara prin faptul că s-a opus unui tun imobiliar marca PSD, acceptat tacit de restul aleşilor, din toate partidele. De profesie detectiv particular şi un duşman al “Noii ordini mondiale”, Folică a fost singurul care a votat împotriva vânzării către PSD a unui sediu la o sumă mai mult decât modică faţă de valoarea pieţei. Votul lui a fost suficient pentru ca proiectul să cadă.
„Am primit mai multe telefoane suspecte după vot, au fost telefoane chiar şi de ameninţare. Dar n-au ce să-mi facă. Merg cu tramvaiul, călătoresc cu trenul. Nu mi se poate întâmpla nimic. Nu vreau să fac un capăt de ţară din aceste telefoane şi nu vreau să dezvolt ideea. La partid nimeni nu mi-a reproşat nimic. Am libertatea de a alege. Mi s-a spus clar – dacă văd o neregulă trebuie să sesizez şi să acţionez. Am rămas suprins de declaraţiile din presă ale primarului, cum poate susţine că nu ştia despre ce este vorba? Din declaraţiile primarului şi ale altora ca el reiese că ei circulă cu trenul mereu, o maşină îi ia în fiecare dimineaţă din Gara de Nord, apoi se întâlnesc la primărie şi, fără să ştie nimic, se pun repede să ia hotărâri”, a declarat pentruDeBanat consilierul Petrică Folică.
Omul săptămânii din administraţia timişoreană a ajuns întâmplător în consiliul local, după ce, într-un timp foarte scurt, doi colegi de-ai săi din PP-DD au decedat. Decizia de a vota contra proiectului a fost semnalată de Folică de dinaintea votului, la o discuţie comnuă a aleşilor locali cu viceprimarul PSD Traian Stoia. „La discuţiile cu domnul Stoia, din toţi consilierii doar eu i-am pus întrebări, iar el nu a putut să-mi răspundă. Orice om normal din oraşul ăsta şi-a dat seama despre ce e vorba acolo. Cum poţi lua o clădire în care s-a investit peste 700.000 lei cu doar 400.000 de lei? Eu am ştiut din start cum voi vota”, a mai spus consilierul PP-DD.
Filiala locală a PSD a depus recent o solicitare la Primăria Timişoara pentru a cumpăra sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, pe care l-au închiriat doar de câteva luni. Social-democraţii oferă pentru clădirea cu un etaj şi mansardă, în suprafaţă de aproape 1400 de metri pătraţi, 441.176,71 de lei, fără TVA. Preţul oferit a fost stabilit în urma unei evaluări suspecte, făcute de o firmă specializată. Surse din cadrul partidului, invocate de TimisOnline, afirmă că preţul a ajuns la acest nivel deoarece social-democraţii au făcut investiţii importante în clădirea din zona Iosefin, înainte de a se muta.
Pentru ca imobilul să poată fi vândut, propunerea PSD Timiş trebuie să fie acceptată de consilierii locali, jocurile fiind date peste cap deocamdată de opoziţia lui Petrică Folică. Scandalul a fost prezentat amplu de presa locală, de câteva zile ajungând însă şi în atenţia unor televiziuni şi ziare centrale.
PSD Timiş a schimbat în ultimii ani nu mai puţin de trei sedii, reaminteşte portalul de ştiri TimisOnline. După ce sediul iniţial, de pe bulevardul C.D. Loga a fost retrocedat, social-democraţii s-au mutat în chirie în zona Complexului Studenţesc. La un moment dat, ei intenţionau să îşi construiască un sediu nou, pe bulevardul Republicii, însă au renunţat la acest proiect din cauza costurilor prea mari. Odată cu schimbarea produsă la vârful Primăriei Timişoara, social-democraţii au solicitat municipalităţii un sediu nou, ei având acest drept stabilit prin lege. Le-a fost acordat actualul sediu de pe splaiul Turdor Vladimirescu, care a aparţinut ADP. Fostul director al ADP, Liviu Barbu, declara atunci că societatea pe care o conducea a făcut investiţii importante în acel imobil. Declaraţiile lui au fost contrazise de social-democraţi, care au afirmat că au fost nevoiţi să renoveze imobilul înainte de a se muta. Sursa: FrontPress.ro
sediu2-600x400-7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu