Bataie

“Moldoveanul” John Onoje a luat la bataie un basarabean pentru ca l-ar fi facut “maimuta” (VIDEO)

autor: FrontPress 25.09.2013

John-OnjoeImigrantul african John Onoje, devenit cetăţean al Republicii Moldova în 2011, a ajuns cunoscut datorită presei care i-a mediatizat participările la acţiunile împotriva discriminării şi în favoarea unirii cu România şi pentru integrarea în Uniunea Europeană. Zilele trecute însă protestatarul exotic a devenit violent, făcându-şi singur dreptate pe străzile Chişinăului, atacând un tânăr basarabean, după o dispută verbală.
Onoje a fost implicat într-o bătaie în Piaţa Centrală, incidentul fiind filmat şi postat pe internet în urmă cu câteva zile. Din această cauză a fost chemat la poliţie pentru declaraţii.
Africanul, membru al Partidului Naţional Liberal, a afirmat că s-a năpustit asupra unui tânăr cu pumnii după ce i s-au adresat “injurii rasiste”. Victima este lovită până se prăbuşeşte, Jhon Onoje fiind cu greu calmat de oamenii din apropiere.
Pe de altă parte, comercianţii din piaţa unde a avut loc atacul susţin că Onoje provoacă lumea făcând politică pe stradă, acesta fiind motivul real pentru care trecătorii îl insultă, sătui fiind de insistenţele bărbatului de culoare.
Onoje, originar din Sierra Leone, riscă acum un dosar penal pentru fapte de huliganism.
În februarie 2012, fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost acuzat de “rasism” de către Amnesty International pentru că l-ar fi jignit într-un discrurs pe imigrantul John Onoje, care participa la o contramanifestaţie organizată ca reacţie la un miting comunist. “Să scheaune acolo pot, de partea aceia. Au adus un negru din Africa, au prins unul care a coborât dintr-un copac de acolo și l-au adus aici. Şi el le face lor politica. Ați văzut cine apără interesul Alianței? Africa! Negrii!”, a exclamat Voronin de la microfon. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu