Retragere

SPANIA se retrage din Afganistian. ROMANII raman sa moara pentru interesele altora!

autor: FrontPress 30.09.2013

spaniaSpania îşi încheie misiunea militară începută în Afganistan în 2002, Ministerul Apărării anunţând acum câteva zile că prima bază spaniolă a fost deja predată forţelor armate afgane. România rămâne însă stat participant la ocuparea statului asiatic, oferind regulat jertfe de sânge pe altarul intereselor americane în regiune.
În cei 11 ani petrecuţi în teatrul de operaţii afgan au participat 29.000 de militari spanioli, în 33 de schimburi. În urma accidentelor aviatice şi a confruntărilor cu talibanii, 101 de spanioli şi-au pierdut viaţa.
jandarm
Pe de altă parte, România a mai înregistrat recent încă două victime în Afganistan. Bilanțul participării ţării noastre la invazia şi ocuparea Afganistanului este tragic: 24 de morți și peste 110 de răniți până în prezent. România avea la sfârșitul anului 2012 în Afganistan circa 1.800 de soldaţi. Majoritatea au misiuni în provincia Zabul, considerată ca fiind extrem de periculoasă. Retragerea românilor este programată să aibă loc înainte de sfârşitul anului 2016. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu