Samurai


Samuraiul din QUARTICCIOLO

autor: Second 03.04.2013
di-canioCrescut într-un cartier muncitoresc din Roma, Paolo di Canio a devenit un mic aristocrat al proleriatului de la periferia capitalei fostului imperiu. Sângele său nu a fost albastru datorită originii sociale, ci a azurului care îi clocotea în vene și a spiritului de centurion neînfricat.
Chiar dacă s-a perindat pe la multe cluburi de-a lungul carierei, nu a putut să uite niciodată brațele săltate ale peluzei Nord întru onoarea Italiei.
Într-un fotbal depersonalizat, megacomercial și dominat de o psihoză pseudoegalitaristă, Paolo di Canio a strălucit ca o piatră prețioasă în mocirlă. Au fost mulți jucători mai buni ca el, dar samuraiul din Quarticciolo a rămas unic, tocmai pentru că nu a renunțat niciodată la identitatea și principiile sale. E genul de fotbalist în care suporterii pot avea 100% încredere. Multe lighioane întrupate din grotescul “Political corectness-ului” se declară oripilate și scandalizate de prezența lui. Puneți în balanță: limbaj de lemn vs coerență, impotență politică vs virilitate identitară, ipocrizie vs onoare, găina din coteț vs acvila înălțimilor…De Goran Mrakic
63522_279324158868607_752636397_n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu