Combatanti


Membrii Noii Drepte s-au intalnit cu combatantii Republicii Sociale Italiene

autor: FrontPress 05.04.2013
Italien, italienischer SoldatMembrii şi simpatizanţii filialei din Italia a organizaţiei naţionaliste româneşti Noua Dreaptă au dat curs invitaţiei camarazilor de la Comunitatea militantă Azione Punto Zero, care au organizat la sfârşitul lunii trecute o întâlnire interactivă în oraşul Civitavecchia cu foştii combatanţi din cadrul Republicii Sociale Italiene (RSI), entitate statală înfiinţată la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.
“Cuibul ‘Nicolae Bujin’ a fost martorul unei lecții de istorie, de demnitate și de optimism ce a văzut ca protagoniști pe combatanții R.S.I.: Pedrini, Dal Piaz, Lazzarotto, Cohen, Niglio. Profesorul Mario Michele Merlino a fost cel care a deschis conferința, vorbind despre tradiție si aristocrația celor ce au ales spiritul în detrimentul materiei. Ca şi în alte ocazii Profesorul Merlino l-a dat ca exemplu pe Corneliu Z. Codreanu și Mișcarea Legionară lucru binențeles cu care ne mândrim și care ne aduce aminte încă o dată de responsabilitatea care o purtăm în spate ca români care tind să se urmeze exemplul legionar”, se arată în comunicatul Noii Drepte Italia.
În continuare, combatantul Stelvio Dal Piaz a vorbit despre societatea liberal-democratică, construită ca un castel de carți de joc având ca fundație minciuna și falsul. Dal Piaz contrapune acestui fals modelul de stat al Republicii Sociale italiene și energia tuturor acelor militanți ce apartin diferitelor comunitati identitare din Peninsulă, care au datoria să transmită mai departe moștenirea acelor principii eterne și universalmente valide. “Generația actuală nu este o generație arsă, ci o generație ce trebuie aprinsă” – cu aceste cuvinte combatantul Stelvio Dal Piaz a încheiat intervenția sa.
imago1RSICV“Am simțit cât de importantă este prezența, fizică, a celor ce au luptat, au suferit și de cele mai multe ori au pierdut tot pentru ca noi să știm ce înseamnă Dumnezeu, Neam și Țară. Militanții din Italia au marele avantaj că alături de ei să se alinieze, gata de luptă, aceste izvoare vii ale Tradiției care permit continuarea lanțului intergenerațional. Acesti combatanți nu se limitează la comemorări sterile de evenimente şi persoane, ci continuă să lupte şi să fie lumini călăuzitoare noilor generații militante”, susţin naţionaliştii români din Peninsulă.
 În 1943 liderul fascist al Italiei, Benito Mussolini, este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi este imediat arestat din ordinul regelui Victor Emanuel al III-lea. “Il Duce” este eliberat de un comando german condus de temerarul ofiţer SS Otto Skorzeny și pus în fruntea unei entităţi statele nou formate în nordul Italiei,Republica Socială Italiană, până când este capturat şi ucis de gherilele comuniste în 28 aprilie 1945, cu două zile înainte ca liderul de la Berlin, Adolf Hitler, să se sinucidă în buncărul său din capitala Reich-ului. RSI exercita drepturile suverane asupra Italiei de nord, dar depindea în totalitate de Wehrmacht pentru a păstra controlul asupra teritoriului. Acest stat efemer a fost dizolvat la sfârşitul lunii aprilie a anului 1945.
germania-vostra-amicaÎn scurta perioadă de existență, în Republica Socială Italienă au existat mici unități armate precum „Brigate Nere” și „Decima Flottiglia MAS” care au participat la luptele împotriva Aliaților. Germanii au preferat să implice aceste unități în special în lupta împotriva partizanilor comunişti. În 16 octombrie 1943 a fost semnat un protocol între RSI şi al Treilea Reich, protocol care permitea italienilor recrutarea unor unități militare de mărimea diviziilor. Astfel, mareșalul Rodolfo Graziani a reușit să mobilizeze patru divizii cu aproximativ 52.000 de soldați. În iulie 1944, prima divizie a RSI a terminat stagiul de pregătire și a fost trimisă pe front. Pe 29 aprilie 1945, ministrul apărării al RSI, mareșalul Graziani, a fost prezent la ceremonia de la Caserta, în timpul căreia generalul german Heinrich von Vietinghoff a semnat capitularea tuturor forțelor Axei din Italia. Sursa:FrontPress.ro
Italian_social_republic_map

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu