Presa britanica


Presa britanica: “Neo-nazistii greci se extind si in Romania”

autor: FrontPress 02.04.2013

zorii auriiPartidul Zorii Aurii din Grecia a anunţat că va continua să-şi extindă filialele şi în diaspora, continuând în acelaşi timp să întreţină legături regulate cu camarazii lor de la organizaţiile similare din România, Germania sau Italia. 
Dorinţa de extindere internaţională vine după ce sondajele au arătat că Zori Aurii şi-a consolidat poziţia de a treia forţă politică din Grecia, având cel mai rapid ritm de dezvoltare. După ce anul trecut a intrat în parlament obţinând 18 locuri, naţionaliştii sunt cotaţi acum cu un procent de 11,5% într-un sondaj recent realizat de institutul Public Issue.
Această temă a fost abordată în presa britanică, cotidianul The Guardian anunţând că formaţiunea se concentrează acum pe extinderea internaţională. Astfel luna trecută a fost deschis un birou în Germania şi se intenţionează să fie create filiale şi în Australia. Ca parte a eforturilor de răspândire internaţională, Zori Aurii s-a concentrat de asemenea asupra Statelor Unite şi a Canadei, care a atras zeci de mii de imigranţi greci după războiul civil devastator din 1946-1949.
Partidul “nu vrea doar să devină polul central al unei alianţe pan-europene a neo-naziştilor, chiar dacă în public neagă acest lucru cu tărie. Vrea să îşi extindă influenţa în întreaga lume”, a declarat Dmitris Psarras, autorul unei cărţi despre istoria acestei organizaţii. El a mai spus că membri ai partidului se întâlnesc regulat cu naţionaliştii români, italieni sau germani. În România, singura organizaţie parteneră a Zorilor Aurii esteNoua Dreaptă, relaţiile bilaterale datând de mai mulţi ani de zile şi s-au concretizat prin vizite oficiale în Grecia a unor delegaţii din ţara noastră.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 10 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu