Caricaturi


La moartea “Doamnei de fier”: Margaretei Thatcher prin ochii caricaturistilor (pro si contra)

autor: FrontPress 09.04.2013
00“Misiunea mea este să împiedic Marea Britanie să devină roșie” – Margaret Thatcher, 3 noiembrie 1977
“Nu pot să sufăr Britania în declin. Pur și simplu nu pot” – 27 aprilie 1979
“Unde e conflict, noi încercăm să aducem armonie. Unde e greșeală, noi încercăm să aducem adevăr. Unde e îndoială, noi încercăm să aducem încredere. Iar unde e disperare, noi încercăm să aducem speranţă” – Mai 1979, după ce a devenit prim-ministru
“Bănuţii nu cad din cer. Ei trebuie să fie agonisiţi aici, pe pământ” – Noiembrie 1979, cu ocazia unui banchet oficial
“Socialiștii strigă ‘putere pentru popor’ și ridică pumnul încleștat. Noi știm prea bine ce vor să spună – putere asupra poporului, putere către Stat” – 15 martie 1986
0“Acolo unde este neînţelegere, să aducem armonie. Acolo unde este greşeală, să aducem adevăr. Acolo unde este îndoială, să aducem credinţă. Acolo unde este disperare, să aducem speranţă (…) Acum avem treabă de făcut”. Margaret Thatcher l-a citat pe Sfântul Francisc de Assisi, fondatorul ordinului Franciscanilor, la sosirea sa în Downing Street.
“Tot ce facem este să cerem să ne daţi banii noştri”. Margaret Thatcher solicită o reducere a contribuţiei Marii Britanii la bugetul Uniunii Europene, în noiembrie 1979.
“Schimbaţi direcţia dacă vreţi. Doamna nu este genul care să dea înapoi”. Margaret Thatcher se adresează conferinţei anuale a partidului conservator, în octombrie 1980.
“Doar bucuraţi-vă de veste şi felicitaţi forţele noastre şi forţele marine”. Margaret Thatcher felicită victoria britanică asupra Argentinei care a permis recâştigarea insulelor Falkland în aprilie 1982.
“Nu mai suntem o naţiune în defensivă (…) Suntem încântaţi că Marea Britanie a reaprins acest spirit care s-a mistuit de generaţii şi care astăzi a început să ardă din nou la fel de puternic ca înainte”. Margaret Thatcher tot despre victoria în războiul insulelor Falkland.
1“Iar acum, business as usual”. Margaret Thatcher refuză să se lase impresionată de atentatul IRA împotriva hotelului său din Brighton, în octombrie 1984 în timpul congresului conservatorilor.
“Îmi place Gorbaciov. Este un om cu care pot lucra”. Margaret Thatcher pentru BBC după întâlnirea sa cu secretarul general al PC al Uniunii sovietice, în decembrie 1984, cinci ani înainte de sfârşitul războiului rece.
“Nu am împins, cu succes, graniţele de stat ale Marii Britanii pentru a le vedea reimpuse la nivel european cu un super-stat european exercitând o nouă dominaţie de la Bruxelles”. Discurs al lui Margaret Thatcher despre Europa, la Bruges, în septembrie 1988.
“În lumea de astăzi, nu este un lucru rău pentru un politician să aibă o cultură generală ştiinţifică”. Fosta studentă la Oxford avertizează în septembrie 1988 faţă de pericolul încălzirii climatice.
“Părăsim Downing Street pentru ultima dată după 11 ani şi jumătate minunaţi şi suntem foarte fericiţi să lăsăm Regatul Unit într-o stare bună, mult mai bună ca atunci când am venit”. Margaret Thatcher după ce a fost demisă din funcţie de propriul partid.
Thatcher caricature (by Chris Madden)27A9kf.HiLa.13821224720090226_0809leader_vwcartoon5_168179bo-MARGARET-THATCHER-570soviet-sweepSteve-Bell-09.03.2013-013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu