Hotia


HOTIA nu a fost inventata de ROMANI

autor: FrontPress 01.04.2013
jussticeModul în care România fost devalizată şi tâlhărită după 1989 poate părea incredibil, dacă totul nu ar fi fost altceva decât un plan bine pus la punct. Şi nu a fost un plan al membrilor de partid sau ai Securităţii, care cunoşteau prea puţin mecanismele financiare mondiale, ci a fost un plan pus la cale de aceleaşi mari puteri care au inventat şi Cortina de Fier, dar şi revoluţiile din blocul estic.
O ştire recentă ne arată că mecanismele politicii funcţionează exact la fel indiferent de ţară. Autorităţile din Cipru investighează trei bănci, în legătură cu ştergerea unor împrumuturi către politicieni în perioada de vârf a crizei financiare. Potrivit BBC, cele trei bănci ar fi şters împrumuturi de ordinul milioanelor de euro către companii, autorităţi locale şi politicieni din unele dintre partidele mari din Cipru. Este exact scenariul din România anilor 90, când schemele ponzi de genul Caritas au avut doar rolul de a fura de la cei mulţi pentru a-i îmbogăţi pe cei puţini. Sau al devalizării unor bănci ca şi Dacia Felix, Bancorex sau BIR, unde o mână de oameni aflaţi la putere, susţinuţi de oameni ai serviciilor secrete, procurori, judecători şi politicieni locali, au luat împrumuturi imense pe care nu aveau cum să le plătească, lucru care a dus la falimentul băncilor lovind în restul deponenţilor. Câţi oameni politici din România, câţi oameni de afaceri “potenţi” de azi nu şi-au făcut averile prin acest sistem de furt din banul public? Corelat şi cu vânzare fabricilor şi combinatelor pe bani de nimic, avem de-a face cu o hoţie de proporţii catastrofice care a dus la situaţia actuală economică din România.
Aceste furturi nu au fost cu siguranţă instrumentate de poliţiştii, chelnerii şi UTC-iştii care ne conduc azi. România, ca ultim stat comunist care a refuzat o schimbare de regim printr-o revoluţie de catifea, a plătit cu vârf şi îndesat pentru politica lui Nicolae Ceauşescu, un personaj bipolar pe care istoria va trebui fie să îl reabiliteze, fie să îl arunce definitiv la groapa de gunoi rezervată comuniştilor. Imediat după revoluţie, la doar câteva zile după ce mii de români erau împuşcaţi în stradă la Bucureşti, Timişoara sau Cluj, unii şi-au înfiinţat firme. Iniţiativa şi antreprenoriatul nu este un lucru rău, însă evoluţia acestor oameni de afaceri ne arată că totul a fost pregătit dinainte, ca parte a unei mari haiducii pe invers. La Cluj se înfiinţează TEMCO, Tehno Electro Medical Company, de către Pompiliu Manea prin preluarea activelor Atelierului Judeţean pentru Întreţinerea şi Repararea Aparaturii Medicale Cluj, unde acesta a fost director. În ianuarie 1990, Dinu Patriciu a înființat SC Alpha Construcții și Investiții Imobiliare S.A, firma care este creditată ca având numărul de înregistrare 1 după decembrie 1989 în registrul comerțului. Dan Voiculescu înființează tot în 1990 firma Grivco, având ca activitate comerțul exterior, după ce aceasta lucrase la firma-paravan de comerț exterior a Securității, Crescent. Și exemplele pot continua.
Însă realitatea de astăzi nu este totuna cu realitate din anii 1990. Oamenii de afaceri occidentali ni se arată în toată splendoarea lor. Firma Microsoft este momentan sub investigație de către guvernul american pentru suspiciunea că a dat mită pentru obținerea unor contracte cu statul român. Nu m-ar mira să urmeze pe lista suspecților și alți giganți IT, ca și Oracle sau HP. Companiile petroliere încep fără nicio jenă prospecțiunile pentru exploatarea gazelor de șist, cu toate că nu există un singur român în toată țara asta care să fie de acord cu poluarea și distrugerea resurselor naturale, cum este cazul Băilor Felix, a căror izvoare de apă termală vor fi pur și simplu distruse. Avem deja atâtea cazuri în care guvernele europene fură din conturile sau banii propriilor cetățeni, vedem cum cele mai absurde teorii ale conspirației devin realitate sub ochii noștri. Avem de-a face cu o certitudine a conspirației.
În tot acest timp, marile corporații financiare, cum ar fi Erste, care deține BCR, sunt preocupate desponsorizarea unor evenimente și grupuri marginale, cum ar fi festivalul Gay din 2012. La fel și ambasadele UA, Marii Britanii, Canadei, Australiei, Republicii Cehe, Frantei, Germaniei, Olandei, Africii de Sud, Spaniei si Suediei. Nu vă faceți iluzii, toate țările occidentale pe care le priveam ca idealuri de democrație și economie înainte de 1989 sunt doar niște castele din cărți de nisip, cu aceeași mentalitate colonialistă care le-a adus bunăstarea în primul rând. Nu mai avem nimic de învățat de la modelul occidental sau al Uniunii Europene, nimic bun. Doar cum să promovezi avortul, hoția instituționalizată sau demagogia. Doar nu era ca Austria, care și-a construit capitala Viena în timpul imperdiului cu resurse – lemn, metale, piatră, aur – exploatate în Transilvania, să ne iubească pentru că ne-am lepădat de comunism. Doar nu era ca SUA, un imperiu care își promovează asiduu doar propria agendă și propriile afaceri, să ne învețe pe noi românii să facem business adevărat și să acumulăm capital.
Hoția nu a fost inventată de români, este doar practicată la scară largă de politicieni, așa cum este practicată peste tot în lume. A venit momentul să nu ne mai punem atâta cenușă în cap, să lăsăm autocritica la o parte. O regulă care ne va ajuta în orice moment ca națiune este să nu îți critici niciodată țara și poporul, indiferent de situație. Poate așa vom ajunge la un minin nivel de solidaritate națională. Lipsa de solidaritate și autocritica excesivă este o boală a țărilor din Europa de Est, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, care au fost mereu la la cheremul marilor puteri. Poate balanța se va schimba încet, o dată cu prăbușirea Uniunii Europene și a non-valorilor promovate de aceasta. De George Bara – NapocaNew

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu