Miine vor fi decernate premiile de excelenta ale industriei de carte din Romania,
in cadrul Galei „Bun de Tipar”


Joi, 25 aprilie, la Biblioteca Nationala, va avea loc decernarea premiilor de excelenta ale industriei de carte din Romania, in cadrul Galei „Bun de Tipar”.
Competitia, la care anul acesta s-au inscris peste 100 de institutii si peste 600 de proiecte – cu o treime mai multe decit la prima editie –, a fost jurizata de o echipa formata din 9 specialisti, avindu-l drept presedinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck. Lista finalistilor poate fi consultata pe www.galabundetipar.ro.
Spectacolul de decernare a premiilor celei de a doua editii a Galei Industriei de Carte din Romania va fi prezentat de Irina Pacurariu, una dintre cele mai credibile si mai carismatice jurnaliste de televiziune din Romania. Desfasuratorul editiei de anul acesta a „Bun de Tipar” include, pe linga momentele cunoscute de premiere a laureatilor, si 4 scurte filme de prezentare a unor proiecte care au schimbat date in istoria pietei de carte autohtone.
Momentul artistic va fi asigurat de Trio Zamfirescu.
Televiziunea nationala, unul dintre cei trei mari sustinatori ai evenimentului (alaturi de Ministerul Culturii si Biblioteca Nationala a Romaniei), va inregistra intreg spectacolul, urmind sa dedice o emisiune Galei – simbata, 27 aprilie, de la ora 14.30, pe TVR 1. De asemenea, Radio 3net „Florian Pitis” va inregistra spectacolul, urmind sa il posteze pe site in cel mai scurt timp posibil. 
In direct, Gala va fi transmisa pe site-ul televiziunii online privesc.eu, incepind cu ora 19.00. 
Accesul la Gala se face pe baza de invitatie.
Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din Romania este un proiect initiat in mai 2012, de agentia Headsome Communication si Federatia Editorilor din Romania. 

Editia 2013:
Sponsori: Dacia, Petrom
Un eveniment sustinut de: TVR, Ministerul Culturii, Biblioteca Nationala a Romaniei
Cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Fairy’s Corner, Centrul de Librarii Bucuresti
Parteneri: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Asociatia Romana de Relatii Publice, ArCUB, GMP PR
Parteneri media: Europa FM, Cocor Media Channel, Hotnews.ro, Radio Romania Cultural, Radio 3 net, Observator cultural, Dilema Veche, 24-FUN, Modernism.ro, privesc.eu, infocarte.ro



--
Oana Boca
Managing Partner
www.headsome.ro
str. Constantin Rădulescu-Motru 16, bl. 21, sc. E, ap. 201
sector 4, Bucureşti
0722-609.478