Armele de foc

ARMELE de FOC, cadoul perfect de Craciun

autor: FrontPress 02.01.2012
MOTTO: “Când cetăţenii se tem de guvern, vorbim de tiranie. Când guvernul se teme de popor vorbim de libertate.” – Thomas Jefferson, preşedinte şi “părinte fondator” al Statelor Unite ale Americii.
Deţinerea unei arme de foc, în scopul autoapărării, este un drept consfinţit de Constituţia SUA prin cel de al doilea Amendament, intrat în vigoare încă din 1791. Americanii se pare că au profitat din plin de acest drept fundamental şi au cumpărat luna trecută un număr record de arme, multe dintre acestea fiind dăruite de Crăciun, informează cotidianul The Telegraph.
Peste 1,5 milioane de cereri au fost înaintate în decembrie 2011 către Sistemul Naţional de Cercetare Instantanee a Antecedentelor, de către comercianţii autorizaţi de arme din Statele Unite ale Americii, conform datelor FBI. Numărul puştilor şi pistoalelor vândute ar putea fi însă mult mai mare pentru că se contorizează doar numărul acelora care solicită arme de foc, o persoană putând achiziţiona mai multe modele de armament.
Acesta a fost un număr record de cereri înaintate într-o singură lună, el depăşindu-l pe cel anterior, înregistrat în luna noiembrie a anului trecut, când într-o singură zi au fost realizate 129.166 de cercetări ale cazierelor persoanelor care voiau să îşi achiziţioneze o armă. Doar în data de 23 decembrie au fost realizate 102.222 de cercetări ale antecedentelor penale, făcând din această zi cea de-a doua cea mai aglomeată pentru cumpărarea armelor din istoria SUA. Circa 500.000 de arme au fost vândute doar în cele şase zile de dinaintea Crăciunului.
O explicaţie pentru creşterea popularităţii armelor de foc ar fi teama privind creşterea numărului de infracţiuni, în contextul climatului socio-economic actual şi al scăderii numărului de agenţi de poliţie. Alte explicaţii ar fi zvonurile conform cărora guvernul federal şi autorităţile statale ar lucra la mai multe proiecte de lege care ar înăspri condiţiile de achiziţionare a armelor. Sursa: FrontPress.ro
H

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu