Scientologia


Ce este de fapt Scientologia?

autor: FrontPress 07.07.2012
Odată cu divorţul lui Tom Cruise de a treia sa soţie, actriţa Katie Holmes, o întrebare iese constant la suprafaţă: ce este de fapt controversata biserică scientologică, sau aşa cum mai este numită, „biserica celebrităţilor”?
Scientologia este una dintre cele mai controversate mişcări religioase ale zilelor noastre. Este cunoscută în special datorită membrilor săi, celebrităţi precum Tom Cruise, John Travolta şi soţia sa, Will Smith sau Sonny Bono, care o susţin financiar şi nu numai.
Scientologia a luat fiinţă în calitate de sistem de terapie mentală, odată cu publicarea în anul 1950, de către scriitorul SF american L. Ron Hubbard, a „Dianeticii: Ştiinţa Modernă a Sănătăţii Mentale”. Cartea care s-a epuizat destul de rapid în SUA a devenit, în scurt timp, „Biblia” unei noi mişcări religioase, cunoscută ca scientologie.
„Biblia” scientologiei începe cu o întâmplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, când Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extratereştri, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt. Religiile de astăzi ar fi rezultatul acestor amintiri false.
Conform acestei terorii, fiecare om este un tetan, un spirit extraterestru nemuritor, numai că îşi dau seama de asta doar cei care reuşesc să se „cureţe” de traumele pe care le-au trăit. Iar această curăţare costă şi este un proces îndelungat. Totul începe cu „audierea”, un fel de terapie pe care novicii o fac împreună cu un membru mai vechi pentru a-şi aminti traumele trăite şi a le rezolva. Într-un proces numit „podul libertăţii totale”, adeptul trece de la titlul de „necurat”, la „curat” şi apoi la „tetan”.
Scientologia în Europa
Scientologia a întâmpinat opoziţie în Europa, în special în Germania, iar misionarilor americani le-a fost interzis prozelitismul în Marea Britanie. In ciuda acestui fapt, la moartea lui Howard, în 1986, scientologia era o mişcare internaţională cu aproximativ 3.000 de biserici şi misiuni în întreaga lume.
În prezent, conform site-ului oficial al bisericii (recunoscută oficial cu acest statut în SUA), există 10.000 de biserici, misiuni şi grupe care operează în 167 de ţări, cu 4,4 de milioane de oameni înregistrându-se în fiecare an.
Cu toate astea, Germania încă se opune unei religii despre care guvernul german susţine că este o mascaradă pentru a obţine cât mai mulţi bani. Ţara a luptat împotriva acestei „secte” de zeci de ani, la un moment dat trecând-o chiar sub supravegherea Agenţiei Federale pentru Protejarea Constituţiei, care de obicei urmăreşte spioni, terorişti şi neo-nazişti.
Germania a interzis în 2007 filmarea filmului „Valkyrie” la Berlin, deoarece guvernul german a considerat că credinţa actorului principal Tom Cruise în scientologie este înrudită cu nazismul.
Controverse ale scientologiei
Scientologia respinge categoric credinţa creştină. Hubbard însuşi a repudiat dumnezeirea şi misiunea lui Iisus ca fiind produsul imaginaţiei unor minţi neiluminate.
Tot Hubbard a respins psihiatria şi tratamentele medicamentoase pentru afecţiuni psihiatrice, deoarece acestea ar afecta funcţionarea minţii „raţionale”. Scientologii încă promovează acestă idee.
Conform site-ului oficial, „efectele medicamentelor psihiatrice, indiferent că sunt analgezice, antiinflamatoare sau antidepresive, sunt dezastruoase şi sunt considerate ilicite”.
O altă ciudăţenie este că la naştere femeile nu au voie să vorbească. Soţia lui John Travolta a descris ultima sa naştere, ca una „silenţioasă”, deoarece conform scientologiei, copiii trebuie aduşi pe lume într-o manieră cât mai liniştită şi graţioasă. De pe Semnele Timpului
Citeste si:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu