Marea Britanie taie ajutoarele sociale

Posted on 2 iulie 2012
9

Peste 32.000 de români expatriați rămân fără bani!

Premierul britanic, David Cameron, a anunțat încă înainte sa fie votat, ca va tăia ajutoarele sociale. Si a luat-o metodic, pe categorii de vârsta.
A venit rândul tinerilor sub 25 de ani sa rămână fără banii statului. La fel ca si in România, tinerii care au terminat școala si nu-si găsesc de lucru (adică milioane de oameni), primesc de la stat bani. De fapt, din taxele firmelor private, ca statul nu produce nici un ban găurit. In baza acestor ajutoare sociale, majoritatea fac nazuri la angajare, cer salarii imense, condiții de lucru costisitoare, si pana la urma, refuza sa se angajeze: pai cine e prost sa mai se duca dimineața la munca, daca statul ii trimite bani acasă gratis?
Stop, a zis David Cameron săptămâna trecuta. Gata. S-a terminat. “Oricine crede ca putem pompa bani la infinit in sistemul de protecție sociala, greșește. Sincer, nu mai sunt bani. Deja cheltuim o lira din 8 pe protecție sociala. Este dublu fata de cat cheltuim pe apărare. […] Guvernarea nu este un concurs de popularitate. Înseamnă sa faci ce e bine pentru tara ta: si nu doar pentru azi, ci pe termen lung”.

Iată ca exista si politicieni care gândesc ca mine – si chiar la nivelul cel mai înalt. Din păcate pentru România, ei nu se afla la București. Ci la Londra.
Ce se va întâmpla cu cerșetorii români din Marea Britanie?

Ce se va întâmpla si cu englezii! David Cameron i-a sfătuit sa ceara ajutorul părinților, chiar sa se mute înapoi cu părinții, sau…sa-si găsească de lucru!
Presa britanica a făcut un scandal uriaș, despre cazul româncei Contessa Călinescu, care a obținut prin frauda 800.000 de lire, din partea statului britanic. Românca pusese la punct o adevărata rețea de “asistați social”. Cu banii respectivi, membrii rețelei si-au construit case in Țăndărei si si-au cumpărat mașini de lux (mai multe in Daily Mail: Bulevardul asistaților social).
Autoritățile estimează ca in 2012, numărul românilor din Marea Britanie a depășit 100.000, din care 32.000 primesc ajutoare sociale.
De ce așa târziu?

Tăierea protecției sociale ar fi trebuit sa se întâmple cu ani in urma! Daca s-ar fi produs, taxele ar fi fost mai mici: adică cheltuieli de producție mai mici pentru companii, adică preturi mai mici. Companiile occidentale ar fi putut face fata concurentei chineze, iar criza actuala nu ar fi avut loc.
De ce au întârziat așa de mult guvernele cu niște masuri de bun simt? De ce le-au cântat in struna cerșetorilor pana acum? De ce au mărit in permanenta nivelul de trai, salariile, pensiile, ajutoarele (deși populația muncea tot mai puțin)?
Simplu: pentru ca cerșetorii votează, companiile nu.
Nimeni n-a vrut sa audă adevărul!

Mervyn King, guvernatorul Băncii Angliei: “Dacă aţi fi întrebat pe oricine din cadrul băncii, nu cred că cineva ar fi crezut că ne-am fi aflat în toiul crizei după cinci ani. Cred că nu am ajuns nici măcar la jumătate. Suntem într-o criză adâncă, cu provocări enorme pentru a pune pe o traiectorie corectă sistemul bancar precum şi cu provocări apărute din alte regiuni ale lumii”. (sursa: Mediafax)
Deci guvernatorul Băncii Angliei (împreuna cu toata armata lui de economiști) a crezut ca criza se va termina…de la sine. La fel ca Traian Băsescu si politrucii români. Abia acum, după ani de criza si de optimism imbecil, încep toți sa vorbească despre “apocalips economic” (deși pe acest blog vorbim despre asta de doi ani de zile).
Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil ca niște oameni inteligenți, sa fie atât de prosti? Cum e posibil sa fi uitat cu toții un adevăr simplu: ca cine nu mai muncește, moare de foame?
E simplu: au uitat, pentru ca le-a convenit sa uite. Le-a convenit sa creadă ca banii curg din cer (si ca vor curge la infinit). Exact asta cred, încă si acum, românii, grecii, francezii, italienii, spaniolii. Si o mare parte din britanici, germani, americani. Adică toți socialiștii!
Criza economica e ca o boala, ca o dependenta de droguri: numai ca drogurile sunt banii statului, banii altor oameni. Greu sa te lași de ei! Si la fel ca orice drogat nenorocit, tarile trebuie sa recunoască mai întâi ca au o problema – abia după aceea pot sa înceapă “tratamentul”. Care va fi foarte dur: sărăcie in masa, șomaj, oameni morți de foame, violente de strada. Dar, vreți, nu vreți, sunteți obligați sa treceți prin asta: la fel ca orice drogat care si-a vândut tot de prin casa, si-a vândut chiar casa, iar acum e falit si nu-i mai da nimeni, nici o doza.
Câștigătorul ia tot!

De intrat in criza, am intrat toți cam in același timp. De ieșit însa, e tot mai clar ca nu vom ieși împreuna.
Cine se grăbește si trece primul la noua economie, bazata pe taxe mici si pe exploatarea la sânge a angajaților, câștiga marele premiu: investițiile. Firmele se vor îngrămădi sa se mute in tarile cele mai avantajoase. Deja lupta pentru investitori a început: David Cameron a anunțat ca pune covorul roșu, pentru firmele franceze care vor sa scape de taxele socialiștilor.
Marea Britanie va fi cu siguranța unul din marii câștigători ai acestei crize. In timp ce România, cu socialiștii ei idioți, cu corupția si cu taxele ei imense, va fi cu siguranța unul dintre perdanți. Poate chiar cel mai mare.
Adică proasta clasei!
capitalismpepaine.wordpress.com/