Sangele grecesc....


“Sangele grecesc nu este pentru imigranti”

autor: FrontPress 13.07.2012
Partidul naţionalist Zorii Aurii a iniţiat o campanie publică care încurajează cetăţenii “să doneze voluntar sânge grecesc doar pentru greci”. Acest demers a stârnit însă un val de critici din partea autorităţilor, stângiştilor şi spitalelor, iniţiativa fiind catalogată drept “rasistă” şi “inumană” pentru că sunt excluşi de la eventualele transfuzii străinii.
“Tot sângele pe care vom reuşi să îl obţinem de la donatorii noştri îl vom distribui persoanelor pe care le alegem noi”, se arată într-un comunicat al formaţiunii. “Acest drept de a alege nu ar trebui să fie doar al nostru ci al tuturor donatorilor de sânge”, concluzionează reprezentanţii partidului.
Naţionaliştii au mai spus că au reuşit să pună pe picioare o bancă de sânge care funcţionează într-un spital de stat din Atena.
Cu toate acestea, medicii susţin că acest lucru este ilegal deoarece regulamentele prevăd că donaţiile de sânge trebuie să fie distribuite tuturor pacienţilor care au nevoie de transfuzii. Mai mult, un sindicat al cadrelor medicale din Atena a catalogat iniţiativa naţionalistă ca fiind “nebunească, neştiinţifică, ilegală şi rasistă”.
“Este inuman. Dacă cineva are nevoie de sânge, atunci are tot dreptul la o transfuzie, indiferent cine este”, a susţinut la rândul lui un oficial din ministerul sănătăţii citat de Reuters.
Partidul Zorii Aurii a obţinut la alegerile din luna iunie aproape 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în parlamentul de la Atena. În campania electorală naţionaliştii au cerut golirea grădiniţelor şi spitalelor de imigranţi pentru a face loc grecilor. În plus, formaţiunea radicală a deschis recent un magazin alimentar de tip economat destinat populaţiei majoritare, străinilor fiindu-le interzis accesul. Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii:

  1. Din pacate ei nu stiu, ca pe pamantul acesta suntem toti pentru unul, si unul pentru toti, indiferent de nationalitate, si toti luptam pentru un singur lucru: evolutia si dezvoltarea speciei umane. Si unul nu pote fara celalalt, suntem ca si celulele organismului, suntem dependent unul de celalalt, chiar daca aparent nu pare asa. Nu sunt mare religios, dar cred in biblie si Dumnezeu, si cred in ceea-ce a spus Isus: "Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel".

    Imi pare rau de acei oameni care gandesc asemenea.....

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand resursele se imputineaza, se apeleaza la rasism. Nu mai este totul pentru toti, este diferentiat ! O zi racoroasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere