:: "Aruncati-i in apa marii, de la conducerea tarii !

Titlu: "Aruncati-i in apa marii, de la conducerea tarii !
Autor:: Odorica Ion
Poza: Oliver_Cromwell_Gaspard_de_Crayer.jpg
Articol: Foto: Oliver Cromwell(1599-1658), Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei.
Aruncatii in apa marii de la conducerea tarii. Un mucalit venerabil, la Tebea.
Referitor la democratia de peste 1ooo de ani din Anglia vreau sa spun numai ca Oliver Cromwel(1599-1658) Lord protector al Angliei, Scotiei si Irlandei, el insusi parlamentar cel care a dus la Razb. civil intre sustinatorii regelui si parlamentari,razboi sfirsit cu victoria fortelor parlamentare si cu decapitarea regelui Carol 1 la 1649. Un principiu a fost stabilit definitiv in Constitutie. Principiul conform caruia monarhul nu poate guverna, fara consimtamintul Parlamentului.
Vedeti ce prapastie ne desparte pe noi, de democratia instaurata de sute de ani. Cum sa inghitim noi pe nemestacate ca, pe niste galusti cu prune(ce pofta imi face), aceste sute de ani de democratie, cind la noi in tara nu exista traditie in acest domeniu. Insusi Cromvell, am vazut ca prin razboiul civil speriind parlamentarii, care nu mai voiau sa se intruneasca de frica lui ca, avea obiceiul cum a facut si cu regele sa-i scurteze de cap, au fost adusi cu forta in parlament(cu armata), pentru legi ca sa voteze, sa dea legitimitate legilor respective. Nu stiu cit era de democratic ca sa aduci cu armata, sub pedeapsa scurtarii capului parlamentarilor, dar important era principiul. Sa fie votat in Parlamentul Angliei, sa fie legal. De aici se desprinde firul rosu, cu sincope, al legalitatii.
Cu ai nostrii ce sa facem? Sa-i aruncam in mare de la conducerea tarii cum a spus acel intelept senior, la comenorarea de la Tebea a lui Avram Iancu, unde s-au infiintat si mincatorii de rahat, ai nostrii politicieni in frunte cu presedintele cu p mic
Poate o clasa politica mai cinstita, care sa stie de frica poporului, cit de putin, ar fi binevenita, pentru poporul nostru care a indurat si indura multe nedreptati si o viata in saracie si umilinta. Am scris aceste rinduri, am rezerve despre democratia impusa prin forta, sub pedeapsa cu moartea, dar pentru legitimitate aproximativa, dupa parerea mea ca sa vedeti ce departe sintem noi si nu mai putem astepta 1 mie de ani. Trebuie sa inghitim galustile sutelor de ani de democratie din alte tari si sa dam bice noilor politicieni dupa ce ii aruncam, de la conducerea tarii pe acesti venali, care nu stiu ce sa fac sa ne faca rau, si daca ar putea ar lua tara in spinare, s-ar sui pe un vapor si pe noi ne-ar arunca pe toti peste bord, ca un balast nefolositor. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa Publicat Odorica Ion la 15.09.09 08:49:13 (e perfect valabil si azi).
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Visitor Ip: 85.186.214.25

13 comentarii:

  1. apropo de bac si licee ... BACUL poate fi amanat ptr. INTERESUL NATIONAL si oprirea GENOCIDULUI ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Caracterul Experienta si VIITORUL
    Va veni vremea sa nu mai Conteze Studiile !!! - ci numai CARACTERUL si EXPERIENTA acumulata in orice domeniu ... Pozitia sociala pe multi a ajutat ptr. participarea la marele JAF NATIONAL ! Al-Qaida este finantata subtil de catre marii bogatasi ai lumii care va hranesc pe multi cu chimicale si divertisment ptr. spalarea creierelor ! Puterea oamenilor sta in independenta lor fata de Tehnologie ! Prea multi copii vezi dependenti de zahar rafinat care este drog , calculator si telefoane mobile etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. De cite ori citesc comentariile tale, ma gindesc la familia tatalui meu, la copilaria petrecuta la Piatra Neamt. Ti-am zis ca familia tatalui meu intre 1900-1950 a fost cea mai bogata familie din oras. Ultimii descendenti mi-au spus ca sintem rude cu aproape tot orasul, avind in vedere ca au fost 7 baieti si 2 fete. Fam.cum am mai spus se numea Petrescu.Mai sint descendenti dintre care unul e cun scut si unic in tot orasul.Eu am fost ultima oara acolo in 2oo3. Traia si ceilalti 3 descendenti, tot foarte cunoscuti. Ghici ghicitoarea mea, cine este Gica Petrescu? Poti sa fii detectivul meu si sa aflii?(eu nu spun mai mult)
    Sa-mi spui numai mie la ureche.
    Cu incredere ca, te descurci mai mult decit onorabil,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Am scris traia, de Gica Petrescu, cu ceilalti vorbesc o data pe an.De la el am vesti prin telefonul fara fir.E trecut de 80 de ani. Asa ca descurca-te, fii detectiv adevarat.
    Astept vestOdorica

    RăspundețiȘtergere
  5. problema este ca nu prea am timp ... ora de ora sunt dupa alte informatii SUBTILE interne si externe in mare ... care ne pot ajuta sa iesim din HAOSUL asta ...

    RăspundețiȘtergere
  6. 5 milioane de romani vor Pune ordine in RO ... listele cu tradatorii care nu cedeaza sunt facute ... si imprastiate prin tara , internet ETC. deci FORTELE se vor canaliza ... acum depinde sa nu pice alti romani in ultimele clipe in CAPCANE ... PRUDENTA !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inteleg ca lucrezi in structurile secrete, deci iti este mult mai usor. Dar nu e nimic greu, caci totul e in mijlocul orasului la vedere.
    Uite iti dau un indiciu pretios. Intereseaza-te la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.
    Am incredere,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  8. bugetar dar nu in SS ... daca am timp sa aflu vei afla ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-am pus toata nadejdea in tine.

    RăspundețiȘtergere
  10. romanii urasc JEFUITORII din toate partidele nu .... http://www.realitatea.net/geoana--guvernul-boc-nu-si-a-consumat-capacitatea-de-a-aduna-ura-populatiei_715963.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noi ce putere avem???

    RăspundețiȘtergere
  12. ne aparam prin metode speciale ... ai incredere... apropo tocmai am zis de fulgere si in Moldova undeva deja au aparut... PRUDENTA !

    RăspundețiȘtergere
  13. uite coment - multi tac de frica sau prudenta … au copii sotii….. etc. … oricum se poate muri si din fulger sau cutremur… ROMANIA deja este un mare FRONT … http://nicoletasavin.wordpress.com/2010/05/29/ofensiva-rusa-in-romania-i/#comment-1604

    RăspundețiȘtergere