Steagul UE

Steagul UE aruncat pe fereastra din parlamentul de la Budapesta de nationalisti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 17.02.2014

1Un deputat al partidului naţionalist Jobbik şi un parlamentar independent au îndepărtat joia trecută două steaguri ale Uniunii Europene din sala de şedinţe a Parlamentului şi le-au aruncat pe o fereastră în piaţa Kossuth, relatează MTI.
Înaintea acestui incident, parlamentarul Tamas Gaudi-Nagy din cadrul partidului Jobbik a criticat Guvernul pentru că le permite cetăţenilor străini să cumpere terenuri agricole în Ungaria, numind legea respectivă o “trădare capitală”. Gaudi-Nagy a fost susţinut de independentul Balazs Lenhardt, fost membru al Jobbik, aminteşte Mediafax.
Parlamentarii partidului Jobbik au protestat şi anterior faţă de noua lege privind terenurile din Ungaria ocupând pupitrul preşedintelui Parlamentului. Gaudi-Nagy a declarat pentru MTI că terenurile Ungariei vor fi “predate străinilor” de la 1 mai. El a acuzat Uniunea Europeană şi a făcut apel la rezistenţă. El a declarat, de asemenea, că este inacceptabil ca steagul UE, un “simbol al colonizării”, să fie amplasat în sala de şedinţe a Parlamentului, deşi nu există o prevedere legală în acest sens.
Vicepreşedintele Parlamentului, Istvan Jakab, a anunţat la scurt timp după acest incident că steagurile au fost puse la loc, adăugând că Parlamentul va lansa o anchetă.
Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţara vecină, militează de mai mulţi ani de zile pentru retragerea Ungariei din Uniunea Europeană, nu de puţine ori la mitingurile formaţiunii fiind incendiat steagul oficial al UE.
Alianta Tinerilor de Dreapta – Miscarea pentru o Ungarie mai buna (Jobbik) a obtinut 17 la suta din voturi in urma alegerilor generale din 2010 si un numar de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legaturi stranse cu mai multe formatiuni nationaliste importante. Dupa alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obtinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri in Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro

4 2 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu