Nationalistii croati

Nationalistii croati strang randurile pentru alegerile europarlamentare

autor: FrontPress 13.02.2014

1Mai multe partide nationaliste și conservatoare au format o coaliție în vederea alegerilor europarlamentare din primăvara acestui an, denumită Alianța pentru Croația. Din această coaliție fac parte formațiuni precum Partidul Drepturilor Croaților, Autentic – Partidul Țăranilor Croați, Partidul Familiei și partidul regionalist Alianța Democratică Croată din Slavonia și Baranja.
Unul din punctele cheie ale campaniei electorale a Alianței pentru Croația este opoziția față de cumpărarea de terenuri de către cetățenii străini din alte state membre ale Uniunii Europene.
Deasemenea, naționaliștii croați mai cer protejarea producătorilor autohtoni, revitalizarea zonelor rurale, protejarea familiei tradiționale și a valorilor creștine, lupta cu birocrația și marea corupție și protejarea comunităților de croați din afara granițelor, în special a comunităților din Bosnia Herțegovina.
Noua alianță își mai propune spargerea blocajului mediatic impus opiniilor eurosceptice din fosta republică iugoslavă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu