Rusia

Rusia, locul trei mondial la cheltuieli militare

autor: FrontPress 05.02.2014

soldat rusiaBugetul apararii al Rusiei s-a cifrat, anul trecut, la 68,8 miliarde de dolari, suma care plaseaza statul condus de Vladimir Putin pe locul trei in lume la capitolul cheltuieli militare, arata raportul anul IHS Jane’s Annual Defence Budgets Review.
„Patru dintre pietele cu cel mai rapid ritm de dezvoltare sunt situate in Orientul Mijlociu, iar Rusia a reusit sa urce pe pozitia a treia mondiala, intrecand Marea Britanie (58,9 miliarde de dolari) si Japonia (56,8 miliarde de dolari)”, subliniaza documentul. Autorii studiului arata ca in ultimii doi ani s-a inregistrat o majorare a cheltuielilor de aparare in Rusia, China, India, Arabia Saudita si Oman.
In opinia expertilor IHS, in viitorul apropiat, „centrul de gravitatie” in acest domeniu va continua sa se deplaseze spre sud-est, iar impulsul de crestere a cheltuieilor de inarmare va veni din Rusia, China si Orientul Mijlociu. Conform proiectului de buget adoptat de Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului Rusiei, sumele alocate apararii vor crestere de la 68 de miliarde de dolari in 2013, la 98 de miliarde in 2016.
Autorii raportului noteaza, in context, ca, in ultimul deceniu, bugetul militar al Arabiei Saudite s-a triplat, in timp ce China va cheltui in 2015 cat Germania, Franta si Marea Britanie la un loc. Oricum, lider absolut la cheltuieli militare raman Statele Unite, cu 582,4 miliarde de dolari in 2013, locul doi revenind Chinei, cu 139,2 miliarde de dolari. De Ioana Ivan - Income Magazine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu