Momente de Weekend

Iti place să citesti sau să scrii ? Te relaxează o glumă bună ,după stresul de zi cu zi ? Există versuri care-ti sunt dragi si care te caracterizează? Spune-ni-le si nouă!
Fierbe Dunărea!
  Cine a trecut astăzi pe faleză, a avut parte de o privelişte că în poveşti.
  Din Dunăre ieşeau aburi groşi, de parcă bătrânul fluviu ar fi dat în clocot.
 Apa are între unu şi două grade Celsius, iar temperatura aerului este de minus 16 grade,  dimineaţă au fost chiar  minus 18 grade.
  Dincolo de imaginea de poveste, totul are o explicaţie: din cauza diferenţei mari de temepratura dintre cea a apei şi cea a aerului,barjele din Portul Galaţi sunt învăluite în  nori formaţi la suprafaţă apei, care se ridică până la cinci metri.
 


   Astfel, apa Dunării fiind mai caldă decât temperatura aerului a făcut posibil acest fenomen. Deşi este foarte plăcut ochiului, fenomenul poate fi periculos pentru navigatori.    Fenomenul mai apare şi primăvara.
 După un astfel de transfer de temperatură, Dunărea se răceşte.  Dacă gerurile vor mai ţine câteva zile, ar putea să apară sloiuri, iar navigaţia ar avea de suferit.Deja, în zona portului turistic din Tulcea s-au format câteva acumulări de gheaţă.


 De la  distanţă, blană portocaliu vărgat face să arate că un tigru deosebit de ciudat,dar este de fapt un golden retriever,, victima a celei mai recente nebunii, ce s-a răspândit  printre unii proprietari de câini din China , vopsirea animalelor lor de companie pentru a arată că alte animale exoticeAtunci când un câine cu blană de tigru te mârâie, nici nu ştii dacă să fugi din calea colţilor săi fioroşi sau dacă să îl mângâi pe cap şi să îi oferi o gustare. Dacă cei mai mulţi se amuză, unii vorbesc chiar despre cruzime la adresa animalelor, care nu înţeleg de ce brusc se află în centrul atenţiei şi toată lumea se holbează la ele.


.

 ZâmbeteHappy weekend tuturor!
sursa:fewstuff.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu