Legionar

Batran LEGIONAR saltat de SPP pentru ca a dorit sa protesteze la adresa lui Basescu (VIDEO)

autor: FrontPress 10.02.2014

basescu si bocPreşedintele Traian Băsescu a mers duminică la Cluj-Napoca la o dezbatere publică organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, fundație care a stat la baza noului său partid care a atras deja mai mulţi lideri democrat-liberali, deşi şeful statului ar trebui cel puţin teoretic şi conform spiritului Constituţiei să nu fie părtinitor politic. Dorind să sancţioneze aceste derapaje din partea preşedintelui României, un bătrân legionar şi fost deţinut politic în regimul comunist, a fost împiedicat să participe la evenimentul care avea loc în Casa de Cultură a Studenţilor, acesta fiind săltat de agenţii Serviciului de Protecţie şi Pază.
Victor Maghiar, în vârstă de 85 de ani şi fost deţinut politic la Gherla şi Periprava, a încercat să intre în sala unde avea loc congresul Mişcării Populare, chiar în momentul în care Traian Băsescu rostea un discurs despre statul de drept. Acesta a fost împiedicat de agenţi şi a început să scandeze împotriva ipocriziei şefului statului.
Student la Facultatea de Istorie din Cluj, Maghiar a fost arestat pe 6 august 1959, pentru “instigaţie la rascoala armată a poporului român împotriva armatei sovietice şi a naţionalităţilor conlocuitoare şi calomnii grave aduse la adresa lui Gheorghiu-Dej”. A fost încarcerat în penitenciarul Gherla şi apoi transferat în lagărul de deţinuţi politici de la Periprava din Delta Dunării. În ultimii ani a fost văzut la majoritatea protestelor din Cluj îndreptate împotriva clasei politice. Sursa: FrontPress.ro

virgil maghiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu