UNITATI MOBILE

Olanda va crea UNITATI MOBILE pentru EUTANASIEREA bolnavilor

autor: FrontPress 10.02.2012

Olanda, ţară unde sinuciderea asistată este reglementată prin lege, se confruntă cu un număr tot mai mare de cereri din partea unor bolnavi incurabil. Guvernul a decis astfel să formeze din luna martie o unitate mobilă specială, care să meargă din casă în casă pentru a oferi acest “serviciu medical” la domiciliu. Astfel bolnavul nu va mai trebui să se deplaseze la spital.
Metoda de eutanasiere constă în administrarea unui sedativ puternic care induce coma iar apoi se injectează o substanţă care opreşte respiraţia.
În Olanda se înregistrează anual aproximativ 2.700 de cazuri de aşa-numită sinucidere asistată, scrie The Telegraph. Susţinătorii eutanasiei cred că datorită introducerii acestor unităţi mobile în fiecare an alţi circa 1.000 de oameni vor alege să îşi încheie voluntar viaţa.
Se crede că principalii beneficiari vor fi persoanele care suferă de boli mintale sau demenţă, Asociaţia Medicilor Olandezi exprimându-şi temerea că facilitarea sinuciderii asistate va duce la moartea unor pacienţi care ar fi putut altfel să fie trataţi. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu