Scolit in Romania, ucis de teroristi

General scolit in ROMANIA, ucis de teroristi in Damasc. Al-Qaeda, instrument de lupta contra regimului nationalist din Siria

autor: FrontPress 12.02.2012
Grupările teroriste islamiste şi cele formate din militari dezertori sprijiniţi de serviciile secrete străine duc de mai multe luni o luptă coordonată împotriva intelectualilor şi oamenilor de ştiinţă care susţin regimul naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al-Assad. Printre cele mai recente victime se numără directorul spitalului Hamish din Damasc, generalul de brigadă dr. Issa al-Kholi, care şi-a făcut studiile medicale în România. Acesta a fost asasinat sâmbătă dimineaţa chiar în faţa casei sale.
Conform agenţiei de presă guvernamentale Sana, cei trei terorişti au aşteptat ca doctorul să iasă din casă şi l-au împuşcat mortal de la mică distanţă.
Doctorul de 55 de ani şi-a obţinut licenţa în domeniul artritei în România, în timpul regimului comunist, continuându-şi specializarea la Paris. Era căsătorit şi tatăl a patru copii.
Acesta a fost doar un nume dintr-o lungă listă de personalităţi siriene asasinate de gruările teroriste care activează în ţară, alături de profesori universitari, ingineri şi specialişti în fizică nucleară, jurnalişti, doctori şi directori de instituţii ale statului.
Deasemenea s-au înmulţit şi acţiunile teroriste împotriva civililor, vineri având loc în oraşul Aleppo două atentate sinucigaşe care s-au soldat cu 52 de morţi şi peste 340 de răniţi. Mulţi dintre cei care au supravieţuit, personal militar, civili şi copii, se află în stare critică.
Aceste acţiuni criminale, similare cu atentatul din luna decembrie din capitală, au fost puse pe seama celulelor al-Qaeda care operează în Irak. Lucrul acesta a fost susţinut chiar şi de unii oficiali americani care au fost în acest sens citaţi de presa de peste ocan. În plus, agenţiile Associated Press şi Reuters au confirmat implicarea organizaţiei teroriste islamiste în violenţele din Siria prin articolele care relatează despre un comunicat filmat al grupării carea activează în regiune şi prin care se face un apel către “toţi musulmanii” din Irak, Iordania, Liban şi Turcia să lupte contra regimului Assad.
Siria se confruntă din primăvara anului trecut cu violenţe alimentate de islamiştii radicali şi serviciile secrete străine împotriva președintelui naționalist Bashar al-Assad. Până în prezent peste 6.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor, în jur de 2.000 de victime aparţinând forţelor de securitate şi taberei loialiştilor regimului.
În Siria, naţionaliştii, alături de socialişti şi comunişti, fac parte din Frontul Naţional Progresist, o coaliţie ce datează din 1972 şi reuneşte 11 partide care susţin politica seculară a guvernului. În această mare coaliţie, partidul socialist panarabic Baath deţine “un rol conducător”. Din Frontul Naţional Progresist face parte inclusiv Partidul Social-Naţionalist Sirian, o formaţiune patriotică seculară care militează pentru realizarea “Siriei Mari”, care să cuprindă Libanul, provincia Hatay din Turcia, Israelul, teritoriile palestiniene, peninsula Sinai din Egipt, Ciprul, Iordania, Irakul şi Kuweitul
Siria mai este un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu