:: Dumnezeu

Titlu: Dumnezeu
Autor:: http://derscanu.net/referinte/dumnezeu-este-dumnezeu/
Poza: isus-judge.jpg
Articol: Iisus este cea mai cunoscuta personalitate din istoria planetei noastre. Dincolo de marii cuceritori, de adevarati revolutionari si invatatori care si-au lasat amprenta asupra istoriei, Iisus este dincolo de tot si toate. El a schimbat lumea cum nu a mai facut-o nimeni. Daca marii razboinici si cuceritori au schimbat culturi si societati prin forta sabiei, Iisus a schimbat o lume intreaga prin forta dragostei. Pe bune dreptate a fost numit Imparatul Dragostei.

Astazi am urmarit un material video pe net, care prin dovezi oarecum ciudate incerca sa demonteze crestinismul in insusi centrul sau: persoana lui Iisus. Acest material, in doua parti a cate doua ore, ne prezenta un Iisus uman care a evoluat prin anumite tehnici gen yoga la un nivel superior omului de rand. Folosind golul perioadelor din Noul Testament, in care ni se spune ca Iisus a locuit 8 ani in Egipt si apoi aproape 18 ani in Nazaret fara a avea vre'o activitate publica in acest timp, au presupus ca de fapt in acest timp El a fost prin India si Tibet. Acolo a invatat multe, ba mai mult chiar a fost un mare invatator si acolo. Cum el aducea argumente de dragoste la adresa oricui, chiar si a sclavilor, a fost considerat un destabilizator ar ordinii sociale intemeiate de Dumnezeu. O aberatie in sine, caci Dumnezeu nu a lasat sclavia, ea a fost rodul pacatului, al neascultarii. Tot dumnealor mai sustineu faptul ca Dumnezeu a fost tiran atunci cand a pus acea interdictie !
la pomul cunostiintei binelui si raului. Pentru ca, sustin ei, cum oare sa opresti ceva normal, cunostiinta si cresterea spirituala a unor creaturi cand ele au fost create cu aceste calitati? In fine, ca sa nu mai lungesc subiectul, ei sustineu intr-o maniere exemplar de rafinata si cu argumnte bine alese, coruptia din sanul Dumnezeirii. Ei il pun pe Satan deopotriva cu Dumnezeu, ca fiind fiinte egale, doar ca prin anumite tertipuri, cumva, Dumnezeu l-a nedreptatit pe Lucifer si i-a furat autoritatea si puterea. De asemenea, toate relele din aceasta lume sunt consecinta geloziei lui Dumnezeu, si ca Lucifer nu vrea decat binele oamenilor.

In principiu, aceiasi poveste spusa si lui Eva in gradina Eden. Bineinteles, in alta maniera, cu un documentar de o realizare impecabila. Ca o paranteza, daca specialistii care au scris scenariul acestui documentar ar face unul la fel intr-o campanie electorala, cu o audinta de zile mari, candidatul lor ar castiga alegerile detasat. Am vrut sa intelegeti astfel calitatea materialului, nu a continutului informational, care este de fapt o manipulare. O manipulare, ce nu va convinge foarta multa lume de justetea argumentelor, dar induce o oarecare neincredere in Dumnezeu si confuzie.

Visitor Ip: 109.96.186.20

2 comentarii:

  1. Ce-ar zice Iisus daca ar vedea ce au facut si ce fac oamenii si biserica in numele lui? Cred ca s-ar mai lasa rastignit inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dan Ioanitescu>> Cu siguranţă Iisus vede ce se petrece cu lumea, insa de data asta nu cred ca se va mai rastigni...

    RăspundețiȘtergere