:: Eva Braun in umbra celui mai puternic om din Euro

Titlu: Eva Braun in umbra celui mai puternic om din Europa sec.XX
Autor:: Odorica Ion
Poza: eva-si-adolf.jpg
Articol: Eva Anna Paula Hitler, născută Braun (n. 6 februarie 1912, München — d. 30 aprilie 1945, Berlin) a fost timp de 14 ani amanta şi în ultimele 36 de ore din viaţă, soţia lui Adolf Hitler.
Eva Braun nu a fost "blonda proasta " de linga Hitler.

Decentă, bine crescută, Eva era o tânără din clasa mijlocie fără sentimente antisemite, care nu s-a alăturat niciodată Partidului nazist dar care a avut ghinionul să se îndrăgostească de un monstru. De dragul Führer-ului, ea a renunţat la tot ce ar fi putut să o împlinească în viaţă – căsătorie, copii, propria casă, mândria şi aprobarea părinţilor.

Datele rămase despre această femeie sunt foarte puţine. Nimeni din cercul apropiat al lui Hitler nu a lăsat nici o însemnare cu privire la Eva. Puţini dintre acoliţii lui i-au acordat vreo importanţă, iar nevestele naziştilor de top abia o tolerau. În luna iunie a anului 1944, serviciile britanice secrete credeau încă despre ea că este o secretară a Führer-ului, în ciuda faptului că fusese deja de 12 ani amanta lui. În aprilie 1945, în timp ce armata rusă înainta prin Berlinul distrus de bombardamentele repetate, s-a sinucis împreună cu Hitler în buncăr. Ea a fost amanta lui pentru 14 ani, cu toate aceastea puţină lume i-a cunoscut numele sau înfăţişarea. Hitler a reuşit atât de bine să o ţină departe de ochiul publicului încât a trăit şi a murit anonimă.
http://odorica.blogspot.com/

Visitor Ip: 85.186.214.25

Un comentariu: