Sub invinuire

Tortionarul Visinescu a fost pus sub invinuire pentru GENOCID

autor: Second 03.09.2013

1-visinescu-criminal-judecat-tribunalPrezent fiind marţi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lui Alexandru Vişinescu i s-a adus la cunostinţă  începerea urmăririi penale împotriva sa  pentru genocid.
“Constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi)”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
 Alexandru Vişinescu s-a prezentat, marţi, la Parchet instanţei supreme, fiindu-i adusă la cunoştinţă învinuirea. Acesta le-a solicitat procurorilor un termen pentru pregătirea apărării, a precizat Parchetul ICCJ.
 Înainte de a ieşi din sediul Parchetului instanţei supreme, unul dintre nepoţii lui Vişinescu a spus că acestuia i s-a făcut rău la audieri şi că va mai sta puţin în holul instituţiei. Bărbatul a precizat că Vişinescu i-ar fi spus că simte ca o gheară în piept şi o durere la nivelul toracelui, potrivit Mediafax.
 Vişinescu, fostul şef al penitenciarul de la Râmnicu Sărat, este acuzat că a dat ordinele prin care deţinuţii erau bătuţi şi înfometaţi până la moarte. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu