Dreptul de a huidui

Imi aduc perfect de bine aminte ca, la revolutie era un domn filozof, Gabriel Liiceanu care dupa ce trecuse iuresul,  aparea in mijlocul oamenilor mai ales tinerii si spunea ca acum avem dreptul de a huidui. Si se spunea asta la nesfirsit ca acum sintem liberi si ne putem exercita acest drept. Si noi, mai ales eu( ca oile) cind auzeam aceste cuvinte la difuzorul laboratorului parca zburam. Parca luasem pe Dumnezeu de un picior. Cucerisem paradisul. Imi pansa orgoliul ranit. Ce mare lucru facuseram prin darea lui Ceausescu jos de la putere. Acest fripturist ca si Plesu pe care il indragisem , de la  persecutia cu transcedentalii imi incalzeau sufletul. Ma simteam importanta, ca avem si noi intelectualii si filozofii nostrii liberi sa spuna ce vor in numele nostru.
Dar acum ce vad, unde sint acest fripturisti? Stau pititi si sug bugetul tarii adica din banii nostrii ai tuturor,  merg in avionul prezidential,  merg la vilele presedintelui,  nu reactioneaza la   mirlania presedintelui ca  scoala romaneasca scoate timpiti. Dar nu spune ca el(presedintele), este exemplul cel mai   adevarat.Sa ma scuze profesorii lui dar de el nu s-a lipit decit  invataturile din bordelurile lumii.
Pe acest filozofi de care se discuta aseara la tv. ca, unde sint de ce nu i-au atitudine  nu ii intereseaza de acest popor care, traiesti din mila uniunii europene, nu vad  nimic decit interesul lor personal de oameni marunti cu nevoi  urgente numai pentru ei. De ce filozoful Liiceanu nu huiduie pe presedintele nostru, cind este gratulat cu  un venit pe care nu-l merita, de ce nu il huiduie cind il invita la vilele sale,  sa calatoreasca in avionul prezidential  numai ei  citiva fripturisti in avion cu 300 de locuri. De ce nu huiduie: Ne-a spus numai noua la revolutie care eram cu mintile infierbintate, ca avem dreptul sa huiduim.Noi, mai ales politistii au aratat ca au dreptul sa huiduie si ce  au rezolvat?  Presedintele s-a razbunat pe ei si pe noi toti, rasturnind ciuma bubonica peste noi toti cu o ura inversunata  caracteristica pentru cei cu boli grave mintale la etaj.. Ce daca  li se iau drepturile filozofilor, ce daca  vor trai din drepturile de autor  ciuntite si din veniturile editurilor pe care le patroneaza. De ce nu merge  filozoful Liiceani un mijlocul pensionarilor amariti care stau nopti intregi in ger la cozi pentru alua pomana europeana, sa le spuna ca au dreptul sa huiduie. Chiar daca nu se intimpla nimic pe moment, macar trezeste constiinta neamului. Nu face asta pentru ca sint ocupati sa suga de la bugetul tarii( ca primul om al tarii nu plateste acesti lingai scirbosi din buzunarul lui), suge din banii  nostrii , din banii lor  amaritilor care stau la coada pentru un kg.de faina.Acum vreau sa-mi raspunda  acest domn filozof, de ce are un caracter asa de urit si un suflet asa de mic. Mor oameni in spitale  fara tratament,  invatamintul e pus pe butuc, tinerii fara nici un fel de perspectiva, romanii si-au luat lumea in cap(cei care nici nu au gindit vreodata asa ceva). Unde este constiinta lui de filozof al neamului, constriinta noastra a popoprului treaza Eu cred ca el trebuie huiduit si pedepsit cind aceasta banda de criminali ai neamulu, nu v-a mai fi la conducerea tarii.  As avea multe de spus in continuare, dar pentru  azi este destul. Sa ne bucuram de  micile placeri pe care le avem in aceste zile, putina mincare mai buna,  liber de la serviciu, bucuria din suflet. Saracia de pe mese sa fie compensata de bogatia din suflet. Placeri marunte ca, doar noi nu filozofam si nu ne plateste nimeni regeste pentru asta. Au fost mituiti ca taca din gura. Si au primit mita !!!!Curaj !!! Avem inainte o vesnicie !
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu