Nationalism si reforma

Autor: Paul Santa-ND Baltimore
Motto: “Existenta nu este o vale a plangerii ci o lupta prin care omul se poate afirma.”
Regimurile politice care s-au succedat in Romania dupa ’90 s-au preocupat permanent doar de alterarea (deteriorarea) mostenirii culturale si materiale a romanilor. Campania de deznationalizare dusa de administratiile trecute si prezenta este parte a programului de prelungire artificiala a unui regim politic lipsit de moralitate.
Dorind o depreciere totala a societatii romanesti, politicienii de ieri si de azi contesta valorile nationale in numele economiei de piata. In cultura moderna se recurge frecvent la acest concept atat de daunator. Sa mentionam doar ca Adam Smith si David Ricardo sunt doar niste sarlatani abili. Ideile lor nu au imbogatit pe nimeni, cu exceptia locuitorilor tarilor occidentale. In present, intreaga planeta zace in ruina economica, rezultat evident al economiei de piata. Observatia “sarlatani abili” poate fi extinsa si la cei mai multi dintre guvernantii si politicienii din tara noastra, care urmaresc doar manipularea grosolana a opiniei publice. Pentru ei, minciuna ofera cel mai promitator vehicul prin care isi promoveaza lupta politica. Simtind ca le va bate ceasul in curand, varfurile cele mai reactionare ale lumii occidentale incearca sa-si prelungeasca dominatia stimuland o recrudescenta fara precedent a abolirii tuturor valorilor culturale traditionale.
NATIONALISM
Nationalism inseamna apararea intereselor propriei natiuni. Departe de a fi o simpla cugetare, nationalismul urmeaza legi identificabile, cu efecte previzibile. Putem sa nu recunoastem valabilitatea acestor legi dar trebuie sa retinem ca progresul societatii omenesti este motivat in sens dialectic. Nationalismul nu este doar o alta opinie politica. Este un mijloc superior de organizare a societatii. Nationalistii doresc o Romanie pentru romani.Romanii sunt cei care trebuie sa beneficieze de bogatiile si frumusetile patriei. In procesul de reformare continua a societatii noastre, doar valorile romanesti sunt cerute si doar romanii poseda aceste valori. Noi nu cerem altor natiuni sa renunte la valorile lor etnice si culturale. Cerem doar sa fim respectati.
Nationalismul nu propune un conservatorism ingust, nici un conservatorism subtil. Aceste metode apartin ideologiei tipic reactionara. Noi consideram mostenirea noastra culturala ca temelie a ideologiei nationaliste. Religia crestina si traditiile populare sunt elementele esentiale ale doctrinei care ne calauzeste. Nationalismul propune pastrarea intacta a bunurilor noastre stravechi. Noi dorim o cultura romaneasca armonizata perfect cu religia, cu morala si cu stiinta. Daca pentru unii, mesajul nostru este mai putin clar, aceasta se datoreaza fie conditiei lor inferioare, fie unei rele credinte care le-a fost cumparata de cei care ne doresc raul.
Cei care flutura cu abilitate “maretia” occidentului, “stapanul lumii,” sunt fie naivi fie simpli lachei ai unor potentati abjecti. Uneori, termenii lingvistici intrebuintati de adversarii nostri sunt alesi cu grija, pentru a egala notiunea de “vechi” cu cea de “invechit” sau “decrepit.” Noi sustinem ca “vechi” inseamna in acelasi timp “traditional” si “demn de lauda.” Decrepita este doar propaganda antinationala! Recomandatia pe care o face nationalismul este aceea de a medita asupra amintiri trecutului, aspra intamplarilor si consecintelor lor. A ignora cele petrecute inaintea noastra inseamna sa ramanem mereu copii, caci ce valoare are viata omeneasca daca amintirea faptelor vechi nu leaga prezentul de trecut?
REFORMA
Numim reforma o schimbare in bine prin indepartarea a tot ceea ce este defect sau abuz. Reforma este rezultatul unei activitati inteligente prin care este refacuta justa ordine a lucrurilor. In domeniul cultural, reforma inseamna veghea pentru ca populatia sa nu fie intoxicata cu non-valori. Otravirea sistematica a valorilor nationale trebuie inlocuita printr-o aparare sistematica a acestor valori. Politica anti-nationala dusa de ziare si televiziune trebuie sa inceteze. Cei care insulta poporul roman nu pot avea parte in tara noastra. In domeniul economic, reforma se poate concretiza, in principal, prin procesul de nationalizare. Nationalizarea este procedeul de aducere a resurselor strategice si a industriilor importante, sub controlul (sau in proprietatea) natiunii, acordand guvernului responsabilitatea necesara. Este in firea lucrurilor ca avutul tarii sa apartina romanilor nu strainilor!
Desigur ca orice act reformator suporta dezbateri prelungite. Nu face insa obiectul acestui eseu punctarea detaliilor. Dorinta noastra a fost sa facem doar o prezentare sumara a unor concepte importante. Avem o responsabilitate pentru viitor, pentru generatiilor ce ne urmeaza. Lupta noastra de azi le va oferi sanse mai bune de viata!
http://blog.nouadreapta.org/
http://odorica-dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu