Cazul 39


Despre Cazul 39 am ascultat atat de multe pareri critice negative, incat l-am deschis plecand de la premisa ca urmeaza sa-mi pierd 109 minute cu alt film prost, de duzina. Bineinteles, pentru cei familiarizati cu povestea filmelor The Omen, Cazul 39 nu e doar "inca unul". O varietate pe tema intruparii diavolului/copii diavolului in copii cu figura blanda, care induc oamnii din jur in erori fatale. Emily, o asistenta sociala cu viziuni idealiste, incearca sa o salveze pe micuta Lilith - o fetita gigansa, maltrata in familie. Lilith este personificarea diavolului, omoara oamenii folosindu-le fobiile. Asta mi s-a parut interesant, se suprapune proverbului "de ce ti-e frica nu scapi". Oamenii intotdeauna speculeaza frica altor oameni, filmele care abordeaza hiperbolic acest subiect intaresc ideea ca raul suprem e in oameni.
Filmele horror sunt din ce in ce mai slabe. Probabil toate subiectele s-au epuizat. Aproape toate incercarile de-a face variatii la nesfarsit pe acceasi tema duc la rateuri comerciale. Sau: impactul cinematografiei a scazut considerabil din cauza fluxului enorm de imagini care ne agreseaza non-stop.

3 comentarii:

  1. L-am vazut,chiar merita vazut,mi-a placut....desi anumite scene ma cam ingrozeau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc !
    Azi dimineata ... am inceput sa vizionez "America". Dupa circa 33 sau 38 de minute, nu mai stiu, filmul NU a Vrut sa mai continuie !
    A trebuit sa-mi inchid TOATE ferestrele ... deschise !
    Si ... chiar INCEPUSE sa fie interesant !
    ~
    Draga doamna "tasha" ... am sa va urmez recomandarea, sper doar sa NU fie de "GROAZA" !
    Pe acestea LE Exclud ... din START !
    "Ca ... asa-i in TeniS" !
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a plăcut..am mai şi râs pe undeva că săraca nu putea să ucidă bestia.Mi s-a părut ok filmul.

    RăspundețiȘtergere