Regele a murit, trăiască regele

După un capionat european la care unii s-au cam plâns, eu de exemplu, aștept cu nerăbdare olimpiada de la Vancouvert. Sportul rege își va arăta adevărata valoare acolo.
Iubesc patinajul artistic, nu este sport mai măiestru decât el. Sunt între cele două evenimente și așteptarea este un pic apăsătoare, de aceea aștept frumusețea, grația, inteligența, măiestria să mi se arate, din nou, în plină forță.
Am, însă, un ghimpe. Trebuie să mă rog: dă Doamne să transmită concursul un post vorbitor de limbă engleză sau să îl găsesc transmis de orice altă limbă decât limba TVR. Poate fi chineză, maghiară, burundeză, orice, numai aia de comentează pe TVR să nu fie în atenția urechilor mele.
De obicei sunt obiectivă, am afirmat, nu judec omul după înfățișare, așa că vocea ei de budă nu m-ar deranja, dar prostiile pe care le debitează sunt greu de înghițit. O supoziție este că urăște rușii. Asta am simțit. Treaba ei, dar să se facă de râs în halul în care s-a făcut elogiind-o pe finlandeză, care într-adevăr era foarte bine, în asemenea hal de m-a făcut, la un monent, dat să o suspectez de lezbianism ... Deci, zici o dată, de două ori că este frumoasă, hai, se mai întâmplă, dar nu mai contenea. Nu puteam să urmăresc evoluția frumoasei ei că parcă se lăuda cu oul vecinului. Bun, frumoasă frumoasă, și mie îmi plăcea, dar când a mai scos-o și p-aia cum: „Cărui infractor nu i-ar plăcea să se lase prins de o asemenea polițistă!”, cu un iz de satisfacție cu zâmbet, de parcă ea era cea care aluneca pe gheață, deja m-a dat pe spate. M-a scos din sărite. De unde știe ea ce vor infractorii?
Finlandeza, la gală, avea un superb costum de polițist finlandez, bineînțeles.
Da, sper ca această catastrofă să stea departe de spațiul meu auditiv în timpul olimpiadei, dacă nu, iar va trebui să stau cu degetul pe „mute” ca atunci când săraca de spirit va vorbi să îi pot închide gura. Până atunci visez la mirajul pe gheață pe care mi-l vor oferi rușii, americanii, francezii, italienii, cehii, chinezii ... și alții care vor mai participa.



Un comentariu: