Afectiuni cardiace

Un gest pe care îl fac mulţi bărbaţi le crește considerabil riscul de a suferi un atac de cord
Un gest pe care îl fac mulţi bărbaţi le crește considerabil riscul de a suferi un atac de cordAfecţiunile cardiace reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. Majoritatea bolilor de inimă pot fi prevenite, însă cu ajutorul unor obiceiuri alimentare sănătoase.
Unul dintre aceste obiceiuri este să ne începem întotdeauna ziua cu un mic dejun echilibrat potrivit unui nou studiu realizat în SUA.
Cercetarea efectuată pe aproximativ 27.000 de bărbaţi a arătat că cei care nu mâncau micul dejun prezentau un risc cu 27% mai mare de a suferi un atac de cord sau de a muri de cardiopatie coronariană faţă de bărbaţii care se hrăneau dimineaţa.
Bărbaţii care au participat la studiu aveau vârste cuprinse între 45 și 82 de ani și au luat parte o cercetare ce urmărea sănătatea lor în perioada cuprinsă între 1992 și 2008.
Cei ce nu mâncau micul dejun tindeau să fie mai tineri. De asemenea, cercetătorii arată că „era mai probabil ca aceștia să fie fumători, angajaţi full time, necăsătoriţi, mai inactivi din punct de vedere fizic și să consume alcool”.
„Ratarea micului dejun poate duce la unul sau mai mulţi factori de risc, printre care obezitatea, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabet, iar acestea pot duce la un atac de cord în timp”, a explicat Leah Cahill, autorul studiului și totodată cercetător în cadrul Harvard School of Public Health.
Bărbaţii care consumau micul dejun păreau să consume cu o masă mai mult decât cei care săreau peste masa de dimineaţă, sugerând că persoanele care nu mâncau dimineaţa nu compensau mai târziu.
Nouăzeci și șapte la sută dintre bărbaţii participanţi la studiu erau albi și de origine europeană, însă cercetătorii afirmă că rezultatele se aplică și în cazul celor de alte origini.
„Nu săriţi peste micul dejun. Consumarea micului dejun este asociată cu scăderea riscului de a suferi un atac de cord”, concluzionează Cahill.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu