Gradina lui Dumnezeu e mare


Gradina lui Dumnezeu e mare. Ma uit la tv. ca  hipnotizata. Ma uit  si nu-mi vine sa cred ce vad. Vad gasca de mafioti adica banditi, care au pus mina pe tara impreuna cu o formatie etnica numita partid care impart tara. Asta au zis ca  au aminat, dar mafiotul sef zice ca  se continua totusi pe neve, cu deconcentratele. Tot asa 8 regiuni. Cine sint acestia? Cine sintem noi? Parca in cintecul "Tu Ardeal" se zicea ca noi romanii sintem aici in veci stapini si asta-i tara noastra, noi nu stam in gazda. Asta era atunci, acum?????
De prosti ce sintem am fost dati la o parte de mult, dar nu am bagat noi de seama. Acum e tirziu si mamaliga din noi ce face? Nu explodeaza? Cind?  Cind nu vom mai fi decit, un tinut tiganesc la marginea continentului de care nu va tine nimeni seama, isi vor aduce aminte de noi doar cind vor avera nevoie de mina de lucrui ieftina sau fara bani deloc, doar pentru un blid cu spalatura de vase si un pahar cu apa. Bine macar ca eu nu voi mai fi.  La asta aduce prostia, in numai citiva ani. La distrugerea unei tari si a unui popor. Ce sa mai pun cintece de imbarbatare?  Nu am cui, nu are nimeni suflet si inima sa aiba ce sa ii tresara. Doamne si ce lupte grele s-au dat pentru fiecare palma de pamint,  mai ales pentru Ardeal, a patriei noastre. Cum le mai dadea curaj patriotismul,  sa lupte  ostasilor nostrii?  Acum vorba veche "caca-pisa." Asta este pentru ca, opozitia nu face nimic si ei banditii isi ved de traba lor vinzindu-ne pe noi si tara.
 Cuvintul "banditi " era la moda dupa razboi pina in anii 1970. Eu l-am scos  din beciul uitarii si l-am sters de praf, acum il pun in circulatie ca parca pentru noi romanii "BANDITI" este mai semnificativ.
Iar vad cum aceste asazise moderatoare,  nu au o atitudine serioasa cind se vorbesc  despre lucruri serioase,  vitale pentru neamul nostru. Fac glume si rid ca niste...... rascacarate. Nu mai revin ca  nu schimba nimeni atitudinea asta de "swing" . Nimic nu ramine in  capul  telespectatorilor, decit risul asta rascacarat si fara rost  de balamuc. Si li se sugereaza ca,  totul e bine frumos si la vara cald. De aceea nu se prezinta lumea la vot si nu voteaza constienti ca voteaza soarta lor. Ca  zic ca totul este o gluma. Dar o gluma macabra. Si o hora grotesca, in care sintem prinsi fiecare dintre noi si toti la un loc.
As vrea sa na trezim in al 13-lea ceas macar...........

2 comentarii:

  1. romanii stiu ce au de facut ... mai putin cei de la satele mai dezinformate ... averile vor fi controlate ... samd

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti optimist. Numai bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere