Piftie in coaja de ou (Oua Faberge)
- reteta de pe net -
- reteta de pe net -
Fotografiile le puteti gasi pe net daca folositi titlul ca si criteriu de cautare. Si as zice ca merita.
Am primit azi pe e-mail un pdf care continea aceasta reteta interesanta, ce se poate gasi si pe internet.
In cazul in care nu o cunoasteti deja v-o supun atentiei pe scurt, fara sa folosesc Copy/Paste. Nu stiu cine isi asuma paternitatea , sau ... maternitatea =))retetei, asa ca i voi multumi lui Ildiko, cea care mi-a trimis mail-ul acum 15 minute
Ingrediente:
Oua,
sunca
boabe de porumb, eventual mazare
ardei rosu California
sunca (pui, curcan)
gelatina
Supa de vita, pasare, etc.
verdeata (marar, patrunjel, ceapa ciorii)
Mod de preparare:
Ouale se spala si se sparg cu atentie la capatul gros, creand un orificiu de circa 2 cm. se golesc de continut. Din continut se preapara prajituri, cozonaci, etc.
Se spala cochillile in interior si se aseaza intr-un cofraj cu gura in jos la uscat. Se toaca sunca, ardeiul, se scurge bine porumbul. Se umplu cojile de ou cat mai policrom. Se dizolva gelatina in apa calduta, se adauga in supa si se incalzeste fara a se fiebre. Se toarna in oua si se lasa la racit apoi cu cofraj cu tot se dau la frigider. Dupa ce s-au inchegat securata cu atentie coaja, fara a deteriora forma oualor si se aseaza pe paltouri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu