Nu uita si nu ierta

 

 

Foto: Nicolae Popa

comentarii politice, politica interna

In Romania pare ca incepe sa functioneze justitia. Astazi (ieri) a fost adus in tara Constantin Necolaiciucfostul director al CFR care si-a facut mendrele financiare pe timpul guvernarii PSD. Maine sau poimaine urmeaza sa fie recuperat dupa ani de zile si Nicolae Popa – mana cu care Sorin Ovidiu Vantu a bagat in faliment mii de familii ce credeau in imbogatirea subita.
Cornel Nistorescu, acest jurnalist faimos dar adversar deopotriva al guvernarii PDL si al presedintelui Basescu, este trimis in judecata pentru un accident de circulatie petrecut acuma vreo trei ani. Si colac peste pupaza, din nou, Sorin Ovidiu Vantu este varat dupa gratii. Aparent – cum spuneam, justitia romaneasca pare – doar pare! – ca incepe sa functioneze.
Fiecare dintre cei enumerati au avut sau au vreo legatura cu opozitia politica. Si Popa si Necolaiciuc au tras tunuri in perioada guvernarilor pesediste. Sorin Ovidiu Vantu a facut afaceri oricand si oricum dar – greseala !, la ultimele alegeri prezidentiale a trecut cu toate fortele de partea PSD. Ziaristul Cornel Nistorescu de asemenea, s-a dovedit si se dovedeste in continuare un condei extrem de aspru si acid impotriva PDL si a oamenilor sai.
Lasandu-i deoparte pe cei doi condamnati penal care sunt asteptati sa-si ispaseasca pedepsele in tara, si Sorin Vantu si Cornel Nistorescu sunt dusmani inraiti ai presedintelui. Cum justitia e stramba in Romania si cum toate parghiile de putere se afla in mainile lui Traian Basescu, e lesne de dedus ca in spatele scenei se gaseste un regizor formidabil., cu putere maxima si dorinta bolnava de razbunare.
Cu aceasta ocazie omul mai incearca niste lovituri de imagine. Doar pe temeiul anticoruptiei a venit la putere si tot pe el s-a sprijinit si in momentul recastigarii mandatului. Animal politic de clasa, Traian Basescu nu uita si nu iarta. Toti cei care vreodata l-au calcat pe bataturi astazi suporta consecinte; dintre cele mai nefaste. Este Romania o dictatura? Daca e s-o comparam cu cea pe care am trait-o pana in 1989, nu, desigur. Daca e sa ne raportam la normele contemporane de drept, legalitate si justitie pentru toti, da, cu siguranta.
http://politmuz.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu