Mars NATIONALIST


Mars NATIONALIST organizat in cinstea eroilor anticomunisti din Serbia (FOTO)

autor: Ursu 18.09.2012
Nationalistii din tara vecina, membri ai miscarii Actiunea Sarbeasca, au aniversat trecerea a 71 de ani de la inceputul luptei armate impotriva comunismului prin organizarea unui mars in memoria Armatei Voluntarilor Sarbi, care a jucat un rol fundamental in luptele din timpul celui de al doilea razboi mondial contra partizanilor sustinuti de sovietici.
Marsul organizat in natura, in padurile de langa Belgrad, a evocat amintirea eroilor care si-au dat viata pentru lupta nationala anticomunista si pentru supravietuirea biologica a poporului sarb. “Inarmati” cu drapele nationale, steaguri cu crucea celtica si ale propriei organizatii, nationalistii-revolutionari ortodocsi au incheiat actiunea inedita prin cantece patriotice, rugaciuni, scurte cuvantari si discutii libere camaraderesti legate de mostenirea spirituala si identitara a natiunii sarbe.
Prin aceast mars nationalistii sarbi au conchis: “Spiritul si faptele lor de arme raman o sursa de inspiratie inepuizabila pentru noi si pentru regenerarea morala a viitoarelor generatii”.
Armata Voluntarilor Sarbi, cunoscuta si sub numele Ljoticevci, dupa liderul nationalist Dimitrije Ljotic, a luptat in cel de-al doilea razboi mondial in principal impotriva partizanilor condusi de Tito care incercau urgentarea instaurarii regimului comunist in Balcani. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu