Demonstratie NATIONALISTA


Demonstratie NATIONALISTA in Polonia impotriva CAPITALISMULUI si COMUNISMULUI (FOTO)

autor: FrontPress 20.09.2012
Peste 100 de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei Renaşterea Naţională a Poloniei (NOP) au mărşăluit la începutul săptămânii în oraşul Szczecin, capitala voievodatului Pomerania Occidentală, pentru independenţă şi suveranitate naţională, sub sloganul “Ieri Moscova, astăzi Bruxelles”.
Plecând din centrul oraşului, coloana de manifestanţi a trecut şi prin faţa monumentului închinat Armatei Sovietice. În acel moment tinerii naţionalişti au cerut vehement demolare statuii comuniste scandând mai multe lozinci antibolşevice.
Odată cu lăsarea serii au fost aprinse mai multe torţe şi scandările au continuat pe străzile oraşului, variind de la “Naţionalismul este calea dreaptă”, “Nici Moscova, nici Bruxelles” şi “Polonia polonezilor” până la “Jos cu capitalismul şi comunismul” sau “A treia cale – naţionalismul”.
Marşul s-a încheiat cu intonarea imnului naţional şi cu câteva cuvântări scurte din partea liderilor locali ai NOP, care au îndemnat participanţii la acţiune să urmeze exemplul înaintaşilor şi să lupte pentru independenţa Poloniei.
Deşi au fost anunţate “blocade antifasciste” şi contrademonstraţii din partea extremiştilor de stânga, acestea nu au mai avut loc.
Acţiuni similare organizate de NOP au avut loc zilele trecute şi în oraşele Bialystok, Zary şi Wroclaw, la care au participat alte câteva sute de naţionalişti, cărora li s-au alăturat şi suporteri ai echipelor locale de fotbal. Cele patru marşuri au marcat împreună 73 de ani de la invazia sovietică a Poloniei şi 70 de ani de la crearea Forţelor Armate Naţionale, dorindu-se  în acelaşi timp şi un semnal de alarmă faţă de noua ocupaţie sub care a căzut Varşovia, reprezentată în viziunea celor de la NOP de Uniunea Europeană. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu