Pomana sociala


Cum iti da in cap pomana sociala

autor: FrontPress 26.09.2012

Nimeni nu s-a întrebat ce se întâmplă cu copiii veniţi pe lume numai pentru alocaţiile plătite de stat, ce generaţie vor forma ei şi care sunt efectele pe termen lung. Un bătrân din Mediaş a fost lovit în cap cu o ţeavă de un copil desprins dintr-o gaşcă de mici cerşetori care a luat în stăpânire spaţiul public din faţa catedralei ortodoxe.
Scena a fost filmată de un trecători, postată pe youtube şi preluată duminică de toate televiziunile de ştiri. O ţară întreagă a putut vedea tupeul şi agresivitatea copilului, dar şi atitudinea nepăsătoare a trecătorilor. Existau martori şi niciunul nu a intervenit pentru a stopa agresiunea. Aparent fără nicio legătură cu acest incident, în urmă cu mai multe zile, un alt grup de cerşetori minori a atacat cu pietre mai mulţi turişti în Sălaj.
Florin Cioabă, autointitulatul „rege al romilor”, a dat o declaraţie de bun-simţ: “Cred că părinții ar trebui să-și educe mult mai bine copiii romi. Am văzut un caz asemănător în Sălaj și cred că părinții trebuie să aibă grijă de copiii lor, să nu se ajungă la așa ceva. Astfel de incidente denotă lipsă de educație”, a spus Cioabă.
S-au făcut şi alte comentarii, dar nimeni nu s-a întrebat dacă nu cumva e vorba de o întreagă generaţie abandonată pe străzi. Să fie cumva rezultatul unui fenomen foarte grav, apărut din momentul în care statul român a decis să plătească ajutoare sociale fără discernământ pentru „creşterea copilului”?
De ani de zile se vorbeşte despre familiile sărace, etnia nu este importantă, în care un copil valorează doar alocaţia pe care o plăteşte statul pentru el. Părinţii care trăiesc doar din alocaţiile copiilor sunt o realitate peste tot în România.
Statul a inventat şi plătit prosteşte ajutoare, în goana politicienilor după voturi, fără să se gândească o clipă la efectele foarte grave pe termen lung. Nimeni nu s-a întrebat ce se întâmplă cu copiii veniţi pe lume numai pentru alocaţiile plătite de stat, ce generaţie vor forma ei şi care sunt efectele pe termen lung. Nimeni nu a gândit vreun program pentru educarea acestei generaţii şi îndrumarea adulţilor către alte căi de supravieţuire decât pomana socială.
Poliţia a anunţat o anchetă în Mediaş, însă nu au apărut reacţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi nici de la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Mediaş. În aceste instituţii zac nişte funcţionari îmbuibaţi cu bani publici, pentru a proteja copiii de nesimţirea părinţilor, de abandon, de abuzuri. Nu le pasă de ce sunt în stradă acei minori, la fel cum nu îi interesează pe ghiftuiţii din Parlament ce efecte grave produc pe termen lung pomenile sociale. De Mălin Bot, redactor-şef Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu