Trei tigani bulgari au comandat ASASINAREA unui procuror.

Trei tigani bulgari arestati pentru ca au comandat ASASINAREA unui procuror

autor: FrontPress 05.01.2012

Trei interlopi ţigani din Bulgaria au fost arestaţi miercuri, fiind suspectaţi că au ordonat asasinarea unui procuror de la parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Casaţie. Potrivit postului de televiziune BNT, doi dintre cei trei arestaţi sunt fraţi şi sunt originari din oraşul Levski, din nord-vestul ţării, în timp ce al treilea se numeşte Liubo Kardaraşa, fiind domiciliat în Kostinbrod, localitate situată în sud-vestul Bulgariei.
Cei trei ar fi plătit 100.000 de euro pentru ca procurorul să fie ucis, transmite NewsIn. Asasinatul urma să aibă loc în primele zile ale anului 2012, dar arestările au permis dejucarea complotului. Agenţia BTA citează informaţii neconfirmate potrivit cărora ţinta ar fi fost procurorul Oleg Ianev.
În toamna anului trecut, ţara vecină a fost zguduită de violenţe rasiale la scară naţională, între minoritatea ţigănească şi populaţia majoritară, după ce un tânăr de 19 ani a fost ucis de rudele “regelui” Kiro, un cunoscut interlop din Bulgaria.
Conform recensământului din 2001, în Bulgaria ar trăi 370.000 de ţigani. Estimările neoficiale indică însă un număr mult mai mare, care merge până la 7-800.000 de ţigani, însumând aproximativ zece procente din totalul populaţiei de 7.350.000 de persoane. În Bulgaria, alte zece procente din populaţie sunt reprezentate de minoritatea turcă. Sursa: FrontPress.ro
Hhttp://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu