Pirateria on-line

Pirateria on-line a devenit CULT RELIGIOS in Suedia

autor: FrontPress 06.01.2012

O “biserica” ce are ca doctrina principala dreptul de a imparti in mod gratuit diverse fisiere pe internet a fost recunoscuta drept cult religios oficial de catre guvernul din Suedia. Conform BBC, ssa-zisa “biserica” a Kopimismului sustine ca “actul de copiere”, adica distribuirea de informatii prin intermediul copierii pe internet, este asemanator slujbei religioase.
“Liderul spiritual” al “bisericii”, un student la filozofie, Isac Gerson, a declarat ca recunoasterea kopimismului de catre guvern este “un pas important”. Tanarul de 19 ani mai spera ca distribuirea de fisiere in mod gratuit pe internet se va bucura de protectie religioasa din partea statului.
“Biserica”, care are drept simbol combinatia de taste CTRL+C si CTRL+V, nu incearca sa promoveze in mod direct descarcarea ilegala de programe, concentrandu-si eforturile pe promovarea distributiei de informatie in mod gratuit pentru toata lumea.
“Pentru Biserica Kopimismului, informatia este sfanta si copierea este un lucru sacru. Informatia este valoroasa prin ea insasi, prin ceea ce contine, si este cu atat mai valoroasa cu cat este distribuita. Copierea este un element central in organizatie si pentru membri sai”, a concluzionat Gerson.
Tot in Suedia, Partidul Piratilor, o formatiune care doreste sa reformeze legile privind drepturile de autor si cele care protejeaza viata privata, a obtinut la alegerile europarlamentare din 2009 circa 7 la suta din totalul voturilor exprimate. Succesul lor i-a inspirat si pe “piratii” germani, care au obtinut anul trecut in urma unor alegeri regionale 14 locuri in parlamentul landului Berlin. Sursa: FrontPress.ro
H

Un comentariu:

  1. ce ziceti de asta:http://totb.ro/scrisoarea-unei-rosience-este-incredibil-de-usor-sa-cumperi-un-om

    RăspundețiȘtergere