Pedepse cu INCHISOAREA

Pedepse cu INCHISOAREA pentru 12 angajati ai unui post de radio “neo-nazist” din Germania

autor: FrontPress 06.01.2012

Nu mai puţin de 11 colaboratori ai unui post de radio online naţionalist au primit joi pedepse cu închisoarea, cu suspendare. Tribunalul din oraşul Koblenz, vestul Germaniei, l-a condamnat în urma procesului politic şi pe un al 12-lea angajat la doi ani de detenţie, de data aceasta cu executare deoarece bărbatul avea antecedente.
Judecătorul i-a găsit pe toţi cei 12 vinovaţi de “susţinerea unei organizaţii criminale şi incitarea la ură rasială”. Autorităţile spun că postul de radio şi-a îndemnat de câteva ori ascultătorii să încalce legea.
Toţi cei implicaţi au recunoscut că au lucrat ca prezentatori sau administratori ai postului “Radio Rezistenţa”. Bărbatul care va merge la închisoare pentru convingerile lui politice are 42 de ani şi este originar din Bamberg.
Postul de radio a emis din iulie 2009 până în noiembrie 2010, când a fost închis. Şapte femei şi cinci bărbaţi din şase landuri diferite, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, au fost implicaţi în acest proces.
Judecătorul a considerat că “Radio Rezistenţa” a reprezentat un pericol pentru societate şi că acuzaţii au intenţionat îndoctrinarea tinerilor în spiritul ideologiei “neo-naziste”. Conform procurorului, programele postului de radio idealizau perioada naţional-socialistă şi îndemnau la violenţe împotriva străinilor, evreilor şi stângiştilor. Înainte de începerea procesului, serviciile secrete au monitorizat timp de câteva luni grila de programe a postului de radio. Sursa: FrontPress.ro
« 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu